Παράδειγμα για τον Μπλάτερ ο Μέσι

«Οι παίκτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μέσι» δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

  • Real.gr
Παράδειγμα για τον Μπλάτερ ο Μέσι
O πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Λιονέλ Μέσι εάν θέλουν να παίξουν στο μέλλον σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μέσι πήρε μια στάση απέναντι στο σύλλογο της Μπαρτσελόνα, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει το 2008 στη διοργάνωση του Πεκίνου.

Με δεδομένο ότι πολλοί κορυφαίοι ποδοσφαιριστές θα στερηθούν την ευκαιρία να παίξουν στο Λονδίνο, ο Μπλάτερ πιστεύει ότι η ευθύνη βαρύνει τους ίδιους, ώστε να προσπαθήσουν να υποχρεώσουν τους συλλόγους του να επιτραπεί η συμμετοχή τους στο μέλλον.

«Νομίζω ότι είναι κρίμα που ορισμένοι παίκτες δεν είναι εδώ. «Ο πρώην Γερμανός διεθνής παίκτης και προπονητής Γιούργκεν Κλίνσμαν, έγραψε στο βιβλίο του ότι ήταν ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος ενός χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, που είναι και το πιο υπέροχο αναμνηστικό που έχει στην κατοχή του. Ο καθένας θα πρέπει να αγκαλιάσει το πνεύμα των Αγώνων και να παίξει σε μια διοργάνωση Ολυμπιακών αν το θέλει.

Το πρόβλημα είναι ότι οι εθνικές ομοσπονδίες δεν κάνουν τις σωστές επαφές με τα σωματεία. Νομίζω ότι οι ίδιοι οι παίκτες θα ήθελαν να έρθουν». Και πρόσθεσε για το ίδιο θέμα ο ισχυρός άνδρες της FIFA: «Πρέπει να κάνουμε ότι έκανε και ο Λιονέλ Μέσι στο Πεκίνο το 2008. Έκανε μια στάση κόντρα στο σωματείο του, το οποίο στη συνέχεια του επέτρεψε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο. Ήταν ένας πρωταθλητής. Για το 2012 και το 2016 το κογκρέσο της FIFA πήρε την απόφαση ότι όλοι οι παίκτες κάτω των 23 πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι από τα σωματεία, αλλά οι εθνικές ομοσπονδίες δεν ασκούν πίεση στις ομάδες. Εμείς δεν έχουμε την εξουσία να αφήσουμε ελεύθερους τους παίκτες».

Ο Μπλάτερ δήλωσε στο τέλος εντυπωσιασμένος με την οργάνωση στο Λονδίνο το 2012 και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στην Αγγλία, αν αποφάσιζε να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τη διοργάνωση ενός μουντιάλ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v