Ετήσιο επίδομα 300 ευρώ για μαθητές άπορων οικογενειών

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα…

  • Real.gr
Ετήσιο επίδομα 300 ευρώ για μαθητές άπορων οικογενειών
Τις λεπτομέρειες για τη χορήγηση ετήσιας ενίσχυσης ύψους 300 ευρώ, σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ώστε τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ( Δημοτικό και Γυμνάσιο) προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Η εισοδηματική ενίσχυση αφορά οικογένειες των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, ενώ το ύψος της ενίσχυσης φτάνει τα 300 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί που είναι μαθητής Δημοτικού ή Γυμνασίου. Μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάθε περίπτωση μετά τη συμπλήρωση του 16 έτους της ηλικίας του, η ενίσχυση παύει να χορηγείται. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι Έλληνες πολίτες και οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε.

Όπως ορίζει η απόφαση του κ. Σταϊκούρα, η διαδικασία καταβολής του παραπάνω ποσού έχει ως εξής:

1) Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν τις αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση.

2) Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία προωθεί στις οικείες υπηρεσίες του Δημοσιονομικού Ελέγχου τα στοιχεία για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

3) Απαραίτητη για τη διαδικασία είναι η βεβαίωση του διευθυντή δημόσιου σχολείου πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την οποία να προκύπτει η εγγραφή του μαθητή σε τάξη υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων κατά το σχολικό έτος που έληξε.

4) Ακόμη, απαραίτητο είναι το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισδοδηματική ενίσχυση ή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του ίδιου έτους, αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v