Εξελίξεις στην υπόθεση της Γ.Φαρμάκη

Διαβάστε τι λένε στις καταθέσεις τους οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τον πυροβολισμό εναντίον της ηθοποιού.

  • Real.gr
Εξελίξεις στην υπόθεση της Γ.Φαρμάκη
Στην ογκωδέστατη δικογραφία, που φέρει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τρία είναι τα κεντρικά πρόσωπα τα οποία μιλάνε και περιγράφουν με λεπτομέρειες πως στήθηκε το ματωμένο σκηνικό στη μεζονέτα της οδού Ναυπλίου στο Παλαιό Φάληρο: ο φερόμενος ως δράστης Αλέξανδρος Αγγλούπας, το θύμα Γωγώ Φαρμάκη και η αυτόπτης μάρτυρας, αδελφή του θύματος, Όλγα.

-Η 25χρονη ηθοποιός, που πριν από εννέα μήνες βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο, καθώς σφαίρα από το 45άρι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα καρφώθηκε στο σώμα της, ήταν από την πρώτη στιγμή κατηγορηματική. Μάλιστα, στην συμπληρωματική κατάθεση που δίνει στις 2 Μαρτίου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το συμβάν. Αφού αναφέρεται στις απανωτές κλήσεις που έκανε ο Αγγλούπας στο κινητό της αδελφής της επειδή είχαν τσακωθεί και στην επίσκεψη στο σπίτι τους, μάλιστα είχε χτυπήσει όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας γιατί δεν υπήρχε όνομα, και τη φασαρία που ακολούθησε όταν μπήκε στο διαμέρισμα όπου αναποδογύρισε έπιπλα και έσπαγε πράγματα, φτάνει στα επίμαχα λεπτά τρόμου.

«Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ερχόταν η Όλγα. Έκατσα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν ξαναρνήθηκα με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου, είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Όλγα άρχισε να τον βρίζει να του τσιρίζει ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε. Μέσα στον πανικό μου θυμάμαι πως καθόμασταν εγώ και η αδελφή μου πίσω και οδηγούσε ο Αγγλούπας» τονίζει η Γωγώ Φαρμάκη.

-Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων προς τον εισαγγελέα στις 26 Απριλίου, δίνει τη δική του εκδοχή: «Τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου, γύρω στις 6, ετοιμαζόμενος να αναχωρήσω για επαγγελματικούς λόγους στην επαρχία και συγκεκριμένα για την Πάτρα όπου και θα διανυκτέρευα, πέρασα από την οικία της κυρίας Γεωργίας Φαρμάκη, αδελφή της μνηστής μου Όλγας, όπου βρισκόταν η τελευταία προκειμένου να την αποχαιρετήσω. Από μια αδέξια κίνησή μου, καθώς έβγαλα το όπλο από τη μέση μου για να το αφήσω στο πρεβάζι του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών, για να παίξω με το σκυλάκι τους, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει την αδελφή της μνηστής μου. Στην αρχή μάλιστα δεν είχαμε καταλάβει πως η Γεωργία είχε τραυματιστεί αλλά στη συνέχεια είδαμε το αίμα...» αναφέρει ο επιχειρηματίας, δίνοντας παράλληλα εξηγήσεις γιατί οπλοφορούσε.

Και συμπληρώνει «Είμαι αναγκασμένος για να εξασφαλίσω την προσωπική μου ασφάλεια με στεναχωρεί ιδιαίτερα, αλλά και μου προκαλεί μεγάλο άγχος δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος που αντιπαθεί τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της. Επιπλέον, παρέδωσα με δική μου πρωτοβουλία και τη δεύτερη άδεια οπλοφορίας που κατέχω καθώς και το όπλο που αναφέρεται σε αυτή».

-Η Όλγα Φαρμάκη, που ήταν παρούσα στο άγριο σκηνικό, στη συμπληρωματική κατάθεση που δίνει στις 16 Μαΐου αναφέρει τα εξής: «Την πρώτη φορά που κατέθεσα, λόγω της ταραχής και του πανικού μου από όλο το συμβάν καθώς και τον φόβο της έκτασης που θα έπαιρνε η κατάσταση στα ΜΜΕ, αλλά και επειδή το μυαλό μου ήταν στη Γωγώ, μόνο στη Γωγώ δεν περιέγραψα τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. Τώρα θα σας πω την αλήθεια. Εκείνο το βράδυ ήμουν με τη Γωγώ σπίτι μας ενώ λίγο πριν είχα πάει σπίτι του Αλέξανδρου στη Βούλα για να τον δω, καθώς το επόμενο πρωί θα ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους στην Πάτρα, και μάλιστα κανονίσαμε, εφόσον δεν θα έμενα εγώ στο σπίτι του, να περνούσε αυτός το πρωί από το δικό μας για να με χαιρετήσει. Περίπου στις 6 με 6.30, αφού προηγουμένως μου τηλεφώνησε για να ξυπνήσω, ήρθε σπίτι μας. Χτύπησε το κουδούνι αφού δεν είχε κλειδιά και κατέβηκα να του ανοίξω. Αφού τα είπαμε με τον Αλέξανδρο για λίγο στο σαλόνι, μετά ανεβήκαμε στην κρεβατοκάμαρα να δει το σκυλάκι μας. Επειδή ήθελε να παίξει αλλά είχε στο εσωτερικό του παντελονιού του το όπλο και τον εμπόδιζε, πήγε να το βγάλει για να το αφήσει κάπου. Τον είδα που το έβγαλε και το κρατούσε στο χέρι και στη συνέχεια ξαφνικά άκουσα έναν κρότο και τη Γωγώ να ζητάει βοήθρια και κατάλαβα ότι είχε τραυματιστεί».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v