Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ματαιώσεις πτήσεων ενόψει στη Lufthansa

Οι απεργίες της Lufthansa θα ξεκινήσουν το νωρίτερο αύριο, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων...

  • Real.gr
Ματαιώσεις πτήσεων ενόψει στη Lufthansa
Το νωρίτερο αύριο Πέμπτη ενδέχεται να ξεκινήσουν οι απεργίες των ιπταμένων της Lufthansa που πιθανόν να προκαλέσουν ματαιώσεις ή καθυστερήσεις των διεθνών πτήσεων, προειδοποίησε το συνδικάτο των εργαζομένων Ufo στην Φρανκφούρτη.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου Νικολάι Μπάουμπλις δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι θα υπάρξει προειδοποίηση μερικών ωρών προτού ξεκινήσουν την απεργία τους τα πληρώματα σε ορισμένες πτήσεις. Το συνδικάτο, πάντως, δεν προγραμματίζει γενική απεργία για όλες τις πτήσεις.

«Μπορεί να μη γίνει για τις επόμενες δυο ή περισσότερες μέρες, διαφορετικά μπορεί να ξεκινήσει αύριο (Πέμπτη). Αν ακυρωθεί μια πτήση για τα χαράματα, θα ανακοινωθεί το προηγούμενο βράδυ», είπε ο ίδιος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το συνδικάτο Ufo, το οποίο εκπροσωπεί τους περίπου 19.000 ιπτάμενους της Lufthansa, προγραμματίζει απεργιακή κινητοποίηση ως συμπαράσταση στα αιτήματα των πληρωμάτων αεροσκαφών για αύξηση του μισθού τους κατά 5% - μετά το τριετές «πάγωμά» του - και κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Η απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον τομέα των αερομεταφορών, ο οποίος έχει πληγεί από την ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας και την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η κρίση χρέους στην Ευρώπη καθώς και από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και τον ανταγωνισμό από χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες χωρών της Μέσης Ανατολής.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται την ώρα που η Lufthansa έχει ανακοινώσει τις περικοπές 3.500 θέσεων εργασίας - σχεδόν 3% του εργατικού δυναμικού της, των 117.000 υπαλλήλων παγκοσμίως - και το πάγωμα των επενδύσεών της με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο