Εκλογή «Fast track»

Ποιοι είναι οι στόχοι του Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος στις 9:45 το πρωί θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

  • Real.gr
Εκλογή «Fast track»
Ντέρμπι τελικά ήταν μόνο στα χαρτιά. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επικράτησε σχετικά εύκολα του Νικήτα Κακλαμάνη στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα. Ήταν μία από τις σύντομες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς οι υποψήφιοι δεν απευθύνθηκαν στα μέλη της πολιτικής επιτροπής πριν ανοίξουν οι κάλπες. Επίσης αποφασίστηκε μεταξύ των τριών υποψηφίων να μην υπάρξει δεύτερος γύρος.

Έτσι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο 4ος Γραμματέας στην ιστορία της ΝΔ και ο 2ος που προέρχεται από την περιφέρεια μετά τον απερχόμενο Γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ κράτησε ουδέτερη στάση από την εκλογική διαδικασία, ορισμένοι συνεργάτες του τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της εκλογής του πρώην υπουργού και βουλευτή Ηρακλείου ενώ δεν έλειψαν και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Παράλληλα στο πλευρό του Μανώλη Κεφαλογιάννη με διακριτικό τρόπο ήταν και ο Βαγγέλης Μειαμαράκης ο οποίος έχει μεγάλη απήχηση στην «γαλάζια» κομματική βάση.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από τους 586 εγγεγραμμένους ψήφισαν 509. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 500 και τα άκυρα - λευκά 9.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έλαβε 301 ψήφους (60,2%).

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε 186 ψήφους (37,2%).

Ο Θεοδόσης Λαμπρόπουλος έλαβε 13 ψήφους (2,6%)

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος Γραμματέας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές στο κόμμα.

Οι στόχοι του Μ. Κεφαλογιάννη

• Ανασύσταση των τοπικών οργανώσεων που φυτοζωούν ή κλείνουν η μία μετά την άλλη
• Περιοδείες σε όλη την χώρα και συναντήσεις με τους Προέδρους των ΝΟΔΕ.
• Άμεση ενίσχυση των οικονομικών του κόμματος καθώς η «μαύρη τρύπα» ολοένα και μεγαλώνει
• Άμεση συνεργασία κόμματος και κυβέρνησης

Ωστόσο οι 186 ψήφοι που έλαβε ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν είναι μικρό καθώς έδειξε πως έχει ισχυρά ερείσματα στην βάση του κόμματος η οποία αντιδρά στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να εξαγγείλει η κυβέρνηση. Πρόκειται κυρίως για «γαλάζια» στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και των εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.

Μ.Κεφαλογιάννης: Εντολή να τα αλλάξουμε όλα


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v