Κλέψτε τη νύφη!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Την ώρα που η νύφη λαμπερή και πανέμορφη στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, άγνωστοι την απαγάγουν!

  • Real.gr
Κλέψτε τη νύφη!
Δεν πρόκειται για ταινία ούτε για αστυνομικό δελτίο, αλλά για έθιμο που τηρείται μέχρι σήμερα στη Ρουμανία. Φίλοι του γαμπρού, μεταμφιεσμένοι, ορμούν και απαγάγουν τη νύφη τη στιγμή που βγαίνει από το αυτοκίνητο. Την οδηγούν σε κάποιο κεντρικό - συνήθως ιστορικό μνημείο - σημείο και τηλεφωνούν στον γαμπρό, ο οποίος αν θέλει πράγματι τη γυναίκα του, πρέπει να πληρώσει τα λύτρα!



Φυσικά, όταν μιλάμε για λύτρα εννοούμε μερικά μπουκάλια ουίσκι ή μάι δήλωση απόλυτου έρωτα από τον "απελπισμένο" γαμπρό. Οι απαγωγείς οδηγούν τη νύφη στο ιστορικό μνημείο "Αψίδα του Θριάμβου" κατά το παριζιάνικο μνημείο. Ιδρύθηκε το 1922 στη μνήμη των Ρουμάνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου αλλά και για να εορταστεί η επανασύνδεσει της Τρανσυλβανίας με τη Ρουμανία.



Πριν από λίγα χρόνια ένας νεαρός στάθηκε κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου και ζήτησε από την κοπέλα του να τον παντρευτεί. Από τότε οι "απαγωγείς" μεταφέρουν εκεί τις μέλλουσες νύφες κι όση ώρα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις με τον ανυπόμονο γαμπρό γελούν, πίνουν, φωτογραφίζονται και περιμένουν!



ΠΗΓΗ: NEW YORK DAILY NEWS

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v