ΕΕ: Ναι στην ένταξη της Σερβίας, υπό προϋποθέσεις

Η αμοιβαία αναγνώριση Βελιγραδίου και Πρίστινας αποτελεί όρο για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ,  δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

  • Real.gr
ΕΕ: Ναι στην ένταξη της Σερβίας, υπό προϋποθέσεις
 Η αμοιβαία αναγνώριση Βελιγραδίου και Πρίστινας αποτελεί όρο για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντησή του με το Σέρβο πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι "η Σερβία μπορεί να καταστεί μέλος της ΕΕ εκπληρώνοντας τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κι αφού μεταξύ των δύο χωρών ( Σερβίας - Κοσόβου) δημιουργηθούν ειρηνικές, σταθερές σχέσεις".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέϊ επιβεβαίωσε την επιθυμία της ΕΕ να δει στις τάξεις της τη Σερβία και κάλεσε τη σερβική κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εξομάλυνση των σχέσεων της με το Κόσοβο.

Από την πλευρά του, ο  Ντάτσιτς διαβεβαίωσε τους ηγέτες της ΕΕ ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να εμβαθύνει την ενοποίηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v