Εληξε η κινητοποίηση των αστυνομικών

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, συνδικαλιστές της Αστυνομίας απέκλεισαν τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

  • Real.gr
Εληξε η κινητοποίηση των αστυνομικών
Εληξε η κινητοποίηση ομάδας αστυνομικών οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτηρίου των ΜΑΤ στου Ζωγράφου.

Στο σημείο κατέφθασε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο οποίος μετά από διαπραγματεύσεις δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το αίτημα των αστυνομικών να μην περικοπούν τα "νυχτερινά", όπως επίσης να λάβουν δεδουλευμένα ύψους 10 εκατ. που δεν έχουν καταβληθεί.

Νωρίτερα το πρωί δεκάδες αστυνομικοί υπάλληλοι απέκλεισαν την πύλη των εγκαταστάσεων και πρόθεσή τους ήταν να παραμείνουν στο σημείο, προκειμένου να μην φύγουν τα πούλμαν με τις ενισχύσεις για την ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ένστολη διαμαρτυρία με την οποία υποδέχθηκαν χθες τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.






Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας δήλωναν διατεθειμένοι να παραμείνουν στο σημείο όσο χρειαστεί, ενώ η διοίκηση των ΜΑΤ άνοιξε άλλη πύλη των εγκαταστάσεων, προκειμένου να εισέλθουν οι άνδρες των ΜΑΤ που αποκλείστηκαν από συναδέλφους τους συνδικαλιστές και από εκεί να φύγουν, έστω και με καθυστέρηση τα οχήματα που θα τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της ΔΕΘ.  

Στο μεταξύ, αποφασισμένοι να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις στις περικοπές μισθών που προωθεί η κυβέρνηση δηλώνουν ένστολοι, δικαστικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, πανεπιστημιακοί, εφοριακοί και καθηγητές στη Μέση Εκπαίδευση.

Σήμερα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στις 17:30 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στην κοινή ανακοίνωση τους οι έξι Ομοσπονδίες των ενστόλων κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» του υπουργείου Οικονομικών που προωθεί σχέδιο περικοπών της τάξεως του 6% ή 7,5%.

Την Τετάρτη οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

Δικαστές και εισαγγελείς πραγματοποίησαν πανελλήνια πανδικαστική συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο και αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου σε πανδικαστικές συγκεντρώσεις στις 12:30 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου σημείωσε ότι με τις δρομολογούμενες, αντισυνταγματικές περικοπές, οι αποδοχές των δικαστών δεν θα είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους.

Παράλληλα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει με το «μαχαίρι» στους μισθούς τότε θα διακοπούν οι τακτικές συνεδριάσεις σε όλα τα ποινικά δικαστήρια της χώρας από τις 11:00 έως τις 15:00, οι δικαστικοί θα τηρούν αυστηρά το ωράριο και δεν θα παίρνουν δουλειά για το σπίτι.

Στο δρόμο βγήκαν χθες και οι νοσοκομειακοί γιατροί που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας.

Οι καθηγητές των πανεπιστημίων αντιδρούν έντονα στις μειώσεις μισθών και προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού των Α.Ε.Ι. (ΠΟΣΔΕΠ) κάλεσε τα μέλη της να συνεδριάσουν εκτάκτως τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και πρότεινε απεργίες.

Η ΠΟΣΔΕΠ κάλεσε τη Διοικούσα Επιτροπή την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου να συνεδριάσει προκειμένου να προτείνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Την ίδια μέρα στις 8 το απόγευμα οι πανεπιστημιακοί αναμένεται να προχωρήσουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εφοριακοί

Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί, που διεκδικούν επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Παράλληλα, ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση μαζί του την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου.

Τρίωρες στάσεις εργασίας και από την ΟΛΜΕ

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι συνάδελφοί τους στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι καθηγητές των δημόσιων γυμνασίων και λυκείων που θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την ώρα του συλλαλητηρίου.

Έτσι, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ εξήγγειλε ότι για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στο συλλαλητήριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας και στις δύο βάρδιες. Συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και τα νέα μέτρα με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών αγαθών.


Ένστολη διαμαρτυρία στο Μαξίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v