«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Σαββατοκύριακο στην συμπρωτεύουσα λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί εν όψει της ΔΕΘ.

  • Real.gr
«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη
«Φρούριο» αρχίζει να θυμίζει η Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Επί ποδός βρίσκονται ήδη οι αστυνομικές αρχές, με τον φόβο επεισοδίων στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια, καθώς πολλοί θα είναι αυτοί που θα βγουν στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την αντίδρασή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της77ης ΔΕΘ, οι δρόμοι στην συμπρωτεύουσα έχουν γεμίσει από αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιούν πεζές και όχι μόνο περιπολίες. Οι γερανοί της τροχαίας απομακρύνουν, «σηκώνοντας» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα από όπου απαγορεύεται και οι αστυνομικές κλούβες έχουν παραταχθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.





Στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής και 140 μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ από την Αθήνα που περιπολούν στους δρόμους.

Η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης ενισχύεται με 2.000 αστυνομικούς από νομούς της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, αλλά και από την Αθήνα, ξεπερνώντας έτσι τους 3.000 ένστολους. Έως την Παρασκευή αναμένονται στη Θεσσαλονίκη να φτάσουν και ενισχύσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών.





Ο προβληματισμός της ΕΛ.ΑΣ

Μάλιστα, το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζονται τα στελέχη της ελληνικής αστυνομίας είναι οι κεντρικές πορείες να επιλέξουν ακόμη και διαφορετικά σημεία τερματισμού, γεγονός που σημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να διασπαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Ωστόσο, το ακριβές σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν σήμερα με την άφιξη του αρχηγού στη Θεσσαλονίκη.





Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Μέλη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και αντιεξουσιαστές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v