Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Τουλάχιστον 6 Παλαιστίνιοι «εξτρεμιστές» νεκροί σε δύο ισραηλινές επιδρομές - Το Ισραήλ απαγόρευσε την ιατρική βοήθεια σε πρόσφυγες

  • Real.gr
Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις

Το Ισραήλ υποστήριξε ότι τα 3 από τα θύματα ήταν εξτρεμιστές που σκοτώθηκαν όταν οι πύραυλοι έπληξαν τα κρησφύγετα τους, όπου κατασκεύαζαν ρουκέτες και βόμβες.

Επιπλέον, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, Την ώρα της επιδρομής, σύμφωνα με το Ισραήλ, τα θύματα έβαζαν μια βόμβα κοντά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο φράχτη των συνόρων με το Ισραήλ.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις Παλαιστίνιου αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κούντρα, στο AFP, τα θύματα ήταν όλοι άμαχοι πολίτες.

Την ίδια ώρα,  οι ισραηλινές αρχές εμπόδισαν σήμερα τους γιατρούς που ήθελαν να φροντίσουν μια ομάδα παράνομων μεταναστών από την Ερυθραία, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εδώ και μία εβδομάδα στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

Οι 21 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στους δύο φράχτες των συνόρων. Κατάφεραν να περάσουν τον πρώτο, της Αιγύπτου, αλλά τους σταμάτησαν προτού μπουν στο ισραηλινό έδαφος και φοβούνται να επιστρέψουν στη χερσόνησο του Σινά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v