Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας

Πλήρη διαλεύκανση για τα περιστατικά στη Ραφήνα, στο Μεσολόγγι και στην Καλαμάτα ζήτησε ο Ν. Δένδιας.

  • Real.gr
Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας
Πλήρη διαλεύκανση για τα περιστατικά στη Ραφήνα, στο Μεσολόγγι και στην Καλαμάτα ζήτησε ο Ν. Δένδιας. Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ έθεσε με εντολή του σε διαθεσιμότητα τη διοικητή του Α.Τ. Ραφήνας σχετικά με την υπηρεσιακή διαχείριση του περιστατικού με την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. Παράλληλα, διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ παύει η διάθεση αστυνομικών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τις ανακοινώσεις για βίαιες ενέργειες. Εξαιρούνται οι αστυνομικοί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων και του γενικού γραμματέα του κόμματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η Ελληνική Αστυνομία είναι από τον νόμο αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου, κανείς δεν μπορεί να την υποκαταστήσει και όποιος το επιχειρεί θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδεια για τους πάγκους τους.

Επίσης, ανέφερε ακόμη ότι την κρίσιμη ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί, καθώς η αστυνομική δύναμη στον δήμο είναι μικρή, ενώ σημείωσε ότι ο δήμος δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είχε συμμετοχή στο επεισόδιο, Γιώργος Γερμενής, δήλωσε: «Όπου η Πολιτεία δεν εφαρμόζει τον νόμο θα υπάρχει ένας Χρυσαυγίτης για να προστατεύσει τον Έλληνα».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν έσπασαν πάγκους αλλοδαπών που είχαν άδειες και χαρτιά, αλλά εκείνων που ήταν παράνομοι. Πρόσθεσε ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να τους συλλαμβάνουν και να κατάσχουν την πραμάτεια τους.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των υπαίθριων πωλητών, μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι αυθόρμητες κινήσεις ματ μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εμποροπανηγύρεις ανά την επικράτεια μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, με την παρότρυνση αυτή η δράση τους να συνεχιστεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους».

Τα κόμματα καταδίκασαν τις εφόδους της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Να λάβει τα μέτρα της η κυβέρνηση ζήτησε το ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v