Ο Γ. Κότσιρας για τα εισοδήματά του

Η απάντηση του γνωστού καλλιτέχνη στα όσα δημοσιεύτηκαν για την λίστα των εισοδημάτων και την φορολόγησή τους.

  • Real.gr
Ο Γ. Κότσιρας για τα εισοδήματά του
Η απάντηση του γνωστού καλλιτέχνη στα όσα δημοσιεύτηκαν για την λίστα των εισοδημάτων και την φορολόγησή τους:

«Με θλίψη διαπίστωσα ότι σε άρθρο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” της 10ης Σεπτεμβρίου 2012, υπό τον γενικό τίτλο “ΦΑΚΕΛΛΟΣ” και υπότιτλο “ Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας,”, το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, δημοσιεύονται φορολογικά στοιχεία διαφόρων τραγουδιστών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγομαι κι εγώ, για τα έτη 2008 και 2009.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται εσφαλμένα τα αναγραφόμενα στις ατομικές φορολογικές μου ποσά για τα οικονομικά έτη 2009, 2010 (χρήσεις 2008, 2009) και κυρίως αποσιωπάται, απολύτως, το γεγονός ότι έχω συστήσει από το έτος 2001 εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, η οποία διαχειρίζεται και εισπράττει τις αμοιβές και τα δικαιώματά μου από την όλη καλλιτεχνική μου δραστηριότητα. Η εταιρεία αυτή διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, φορολογείται στην Ελλάδα και έχει πάντα εκπληρώσει με συνέπεια το σύνολο των φορολογικών της υποχρεώσεων. Εξάλλου, τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας είναι σε γνώση των φορολογικών αρχών.

Ο συνδυασμός της παράθεσης ανακριβών (θα ευχόμουν όχι σκοπίμως) στοιχείων και της ταυτόχρονης απόκρυψης άλλων, οδηγεί σε εξώφθαλμη διαστρέβλωση της αλήθειας και δημιουργεί την δυσφημιστική εντύπωση για μένα, της υποτιθέμενης προκλητικής φοροδιαφυγής, που έρχεται σε αντίθεση με την όλη παρουσία μου, καλλιτεχνική, πολιτική και κοινωνική.

Δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι το δημοσίευμα αναγορεύει σε μεμπτή την εκ μέρους των καλλιτεχνών άσκηση δραστηριότητας με εταιρική μορφή, η οποία μάλιστα σε σημερινό πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας χαρακτηρίζεται ως “Χρυσό κόλπο”, όταν αυτή προβλέπεται και ρυθμίζεται από την ελληνική νομοθεσία.

Η επιλεκτική αυτή στάση είναι, χωρίς αμφιβολία, στοχευμένη, αν αναλογισθεί κανείς το χρόνο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες εκδηλώνεται.
Χωρίς αμφιβολία, τέτοια δημοσιεύματα, με αντικείμενο τους καλλιτέχνες, είναι πρόσφορα για να προσελκύουν την προσοχή, απομακρύνοντας την από τα υπαρκτά και ζωτικά προβλήματα της χώρας.

Επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου, εναντίον οποιουδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την προκλητική προσπάθεια σπίλωσης, δυσφήμισης και δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε αυτή την δήλωση.

Γιάννης Κότσιρας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v