Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι συνομιλίες ΕΕ και Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα θα επαναληφθούν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Fars.

  • Real.gr
Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ιράν και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επαναλάβουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Fars.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βασικός διαπραγματευτής του Ιράν Σαΐντ Τζαλιλί και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας να συναντηθούν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε το Fars, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για τη συνάντηση αυτή. Το επίσημο πρακτορείο του Ιράν IRNA μετέδωσε ότι ο Τζαλιλί θα αναχωρήσει σήμερα Δευτέρα για την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με Τούρκους αξιωματούχους, όμως δεν έκανε καμία αναφορά στη συνάντησή του με την Άστον.

Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Μόσχα χωρίς να σημειωθεί κάποια πρόοδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v