Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Οι αντάρτες επικήρυξαν τον Άσαντ

Είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια σε όποιον παραδώσει τον Σύρο Πρόεδρο νεκρό ή ζωντανό

  • Real.gr
Συρία: Οι αντάρτες επικήρυξαν τον Άσαντ
Για 25 εκατομμύρια δολάρια επικηρύχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ από τους ένοπλους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή - το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση - οι αντάρτες προσφέρουν την χρηματική αμοιβή σε όποιον παραδώσει τον Σύρο Πρόεδρο νεκρό ή ζωντανό. Τα λεφτά αυτά θα παραχωρηθούν από Σύρους επιχειρηματίες και αντιπάλους του καθεστώτος, οι οποίοι εργάζονται στη χώρα και στο εξωτερικό.

Οι αντάρτες ελπίζουν ότι η ανταμοιβή θα ενθαρρύνει ορισμένα μέλη από το στενό περιβάλλον του Άσαντ να καταδώσουν τον Σύρο πρόεδρο και να τελειώσει όσο το δυνατό νωρίτερα η αιματοχυσία στη χώρα .

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού , Λουάι Μιγκντάτ, δήλωσε στο CNN ότι δεν υπάρχει καμιά επίσημη επικήρυξη για το κεφάλι του Μπασάρ αλ Άσαντ .

«Δεν έχουμε καμιά σχέση με μια ανεξάρτητη ομάδα της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, η οποία αυτοαποκαλείται «ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας για την προστασία της επανάστασης» και η οποία είναι αυτή που προσφέρει τα 25 εκατομμύρια δολάρια στο κεφάλι του Μπασάρ Άσαντ. " είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας - το επίσημο θεσμικό όργανο των αντικαθεστωτικών , που συνδέεται με Ελεύθερο Στρατό της Συρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένοπλες αντικαθεστωτικές ομάδες αλλά και ιδιώτες προτείνουν ανταμοιβή για το κεφάλι του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Φέτος την Άνοιξη ο Σαουδάραβας Ιμάμης Αλι αλ Ραμπιέ είχε υποσχεθεί να πληρώσει 450 χιλιάδες δολάρια σε όποιον θα καταφέρει να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Συρίας, «τα εγκλήματα του οποίου κατά των γυναικών και των παιδιών βύθισαν τον κόσμο στη φρίκη της κόλασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v