Διαρροές από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Διαφοροποιήσεις και διαρροές στην κυβερνητική πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

  • Real.gr
Διαρροές από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ
Διαφοροποιήσεις και διαρροές στην κυβερνητική πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, πριν καν έρθει προς ψήφιση το πακέτο των μέτρων, προκαλούν η μία μετά την άλλη οι τροπολογίες που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση από τη Βουλή. Η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε με 151 θετικές ψήφους, στο σύνολο των 278 βουλευτών, 114 «όχι» και 13 «παρών.

Τελευταίο κρούσμα αποτέλεσε η τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας με την οποία ρυθμίζεται το χωροταξικό των λιμανιών, η οποία καταψηφίστηκε από τέσσερις βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Πέμπτης, την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Απόστολος Κακλαμάνης και Άντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ καθώς και οι Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από την ΔHΜΑΡ ψήφισαν «όχι». Παράλληλα, το σύνολο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν μία ρύθμιση η οποία αποτελεί «κερκόπορτα» για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μία μόλις εβδομάδα μετά την αναδίπλωση της κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία που αφορούσε το συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, υπό τον φόβο η ρύθμιση να μην «περάσει», αφού οι βουλευτές της ΔHMAR δήλωναν ότι δεν θα ψηφίσουν, ενώ ήταν γνωστό ότι αρκετές θα ήταν οι διαρροές και από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι με σημαντικές απώλειες από το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα τους και ηχηρά ονόματα όπως των κ.κ. Παπανδρέου, Λοβέρδου και Χρυσοχοίδη, είχε ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στις αρχές Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v