Αχμαντινεζάντ: «Καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό»

(VIDEO) Για όλους και για όλα μίλησε ο Ιρανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN

  • Real.gr
Αχμαντινεζάντ: «Καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN καταφέρθηκε κατά της ταινίας «η αθωότητα των μουσουλμάνων» που έχει προκαλέσει τη βίαιη αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου, μίλησε έντονα κατά της ομοφυλοφιλίας και αποκάλυψε τι θα πράξει η χώρα του σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ.

Ο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ κατήγγειλε την ταινία, «η αθωότητα των μουσουλμάνων», που απεικονίζει τον προφήτη Μωάμεθ ως γυναικά, παιδεραστής και δολοφόνο. Το βίντεο στο διαδίκτυο προκάλεσε το πρόσφατο κύμα παγκόσμιας αναταραχής στο μουσουλμανικό κόσμο.



«Βασικά, πρώτα απ 'όλα, κάθε ενέργεια που είναι προκλητική, προσβάλλει τις θρησκευτικές σκέψεις και τα συναισθήματα του κάθε λαού, είναι καταδικαστέα», είπε ο Αχμαντινετζάντ.

«Επίσης, καταδικάζουμε κάθε είδους εξτρεμισμό. Φυσικά, αυτό που συνέβη ήταν άσχημο. Αυτού του είδους η επίθεση στο πρόσωπο του Προφήτη είναι προκλητική. Αυτό που συνέβη πολύ λίγα ή τίποτα έχει να κάνει με την ελευθερία και την ελευθερία του λόγου. Αυτή είναι η αδυναμία του και η κατάχρηση της ελευθερίας, και σε πολλά σημεία είναι ένα έγκλημα. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους ενέργεις και ελπίζω ότι θα έρθει η μέρα κατά την οποία οι πολιτικοί δεν θα επιδιώκουν να προσβάλλουν όσα για κάποιους είναι ιερά» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ιράν σε ενδεχόμενη επίθεση από το Ισραήλ ο Αχμαντινετζάντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε έθνος έχει το δικαίωμα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Σε ερώτηση αν φοβάται έναν πόλεμο ή στρατιωτική επέμβαση από το Ισραήλ, ο πρωθυπουργός του Ιράν απάντησε ότι «οι Σιωνιστές είναι πολύ, πολύ τολμηροί πολύ μηχανορράφοι, και πιστεύω ακράδαντα ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τον εαυτό τους και τις παράτολμες ενέργειές τους».

Ο πρόεδρος του Ιράν δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και κατά της ομοφυλοφιλίας. «Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής. Πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδιά μέσω της ομοφυλοφιλίας; Η ομοφυλοφιλία δεν σημαίνει τεκνοποίηση. Ποιος είπε ότι αν σου αρέσει κάτι αναπόδεκτο και άλλοι που δεν αποδέχονται τη συμπεριφορά σου, σου στερούν την ελευθερία;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα ένιωθε αν ένα από τα παιδιά του, έβγαινε ραντεβού με κάποιον Εβραίο ο Αχμαντινετζάντ απάντησε: «Θα έπρεπε να δω με ποιον ή με ποια βγαίνει το παιδί μου. Θεωρώ ότι η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων είναι απολύτως αποδεκτή. Υπάρχουν πολλοί Εβραίοι που ζουν στο Ιράν με τους οποίους είμαστε πολύ κοντά. Υπάρχουν κάποιοι Μουσουλμάνοι που παντρεύονται σε εβραϊκές οικογένειες ή έχουν παντρευτεί Χριστιανούς».

Ο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ εξέφρασε την άποψή του και για την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς πεζοναύτες το 2011. «Θα ήμουν ευτυχέστερος αν έβλεπα μια δίκαιη δίκη, που θα έριχνε φως στα βασικά αίτια όλων των γεγονότων των τελευταίων ετών» είπε ο Ιρανός πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v