Αντ. Ρουπακιώτης: «Το εννοώ αυτό που λέω»

(VIDEO) «Οι πολιτικοί, αν αποδειχθεί ότι ευθύνονται, θα τιμωρούνται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

  • Real.gr
Αντ. Ρουπακιώτης: «Το εννοώ αυτό που λέω»
«Οι πολιτικοί αν αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα τιμωρούνται», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Φταίει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Φταίει και η όχι απλώς εσφαλμένη, αλλά κατακριτέα αντίληψη η οποία προσδιόριζε συμπεριφορές μεταξύ κάποιων πολιτικών στο παρελθόν. Δεν επιθυμώ να κάνω εντυπωσιακές εξαγγελίες. Είμαι όμως υποχρεωμένος να τονίσω με ιδιαίτερη έμφαση: Οι πολιτικοί αν αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα τιμωρούνται. Να το επαναλάβω... Και οι πολιτικοί αν αποδειχθεί ότι ευθύνονται θα τιμωρούνται. Το εννοώ αυτό που λέω... Και ως προς την επιτάχυνση της διαδικασίας, κάτι που δημιουργεί αμφιβολίες σε όσους παρακολουθούν, αλλά γενικά και στους Έλληνες πολίτες, αλλά και σε ότι αφορά το βάθος της έρευνας που πρέπει να γίνεται ώστε να μη μένει κανένας ατιμώρητος αν διασπάθισε το δημόσιο χρήμα, αν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του. Τελεία και παύλα. Και οι πολιτικοί θα τιμωρούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.



Και πρόσθεσε: «Για όσους προκύπτουν στοιχεία τα οποία θα δημιουργούν ποινική ευθύνη, πέρα από την αστική υποχρέωση η οποία αναμφισβήτητα θα υπάρχει, απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, να βεβαιωθούν οι Έλληνες πολίτες ότι θα προσαχθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη και θα κριθούν. Αυτά βέβαια μέσα στα πλαίσια του συνταγματικός επιτρεπτού, γιατί υπάρχει ένας νόμος περί ευθύνης υπουργών που έπρεπε να είναι άλλως πως. Ωστόσο, πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση... Μέχρι τότε βεβαιωθείτε παρακαλώ ότι οι ανακρίσεις, τα στοιχεία τα οποία έρχονται θα αξιολογηθούν ακριβώς στη διαδικασία της ανάκρισης και οι ανακρίσεις θα φτάσουν σε ένα πέρας. Το χρέος το δικό μου είναι από τη στιγμή που δεν παρεμβαίνω στο δικαιοδοτικό έργο των δικαστών και των εισαγγελέων, να βρίσκομαι σε μια σχέση τέτοια με τους δικαστές και τους εισαγγελείς ώστε το γρηγορότερο να παραχθεί αποτέλεσμα έτσι ώστε να πειστούν ότι οι πολίτες ότι κανένας σε αυτή την πατρίδα δε θα μένει ατιμώρητος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v