Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ηρωικός εστιάτορας της Μαδρίτης ξαναχτύπησε...

(VIDEO) Σε σφοδρό επικριτή της κυβέρνησης Ραχόι έχει μετατραπεί ο εστιάτορας-σύμβολο των Αγανακτισμένων της Ισπανίας.

  • Real.gr
Ο ηρωικός εστιάτορας της Μαδρίτης ξαναχτύπησε...
Σε σφοδρό επικριτή της κυβέρνησης Ραχόι έχει μετατραπεί ο εστιάτορας-σύμβολο των Αγανακτισμένων της Ισπανίας.

Ο 49χρονος σερβιτόρος που συγκίνησε τους Ισπανούς και τον κόσμο όταν προστάτευσε μία ομάδα διαδηλωτών που μπήκε στο μαγαζί του μετά από επίθεση της αστυνομίας, έχει γίνει εθνικός ήρωας. Καθημερινά σχεδόν παραχωρεί συνεντεύξεις στην ισπανική τηλεόραση και μιλάει για το βράδυ των διαδηλώσεων και την σκληρή συμπεριφορά των ισπανικών δυνάμεων καταστολής, που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και γκλοπ κατά διαδηλωτών.



Αρχικά δήλωσε υποστηρικτής και μέλος του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι αλλά τώρα χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον Ισπανό πρωθυπουργό. Σε συνέντευξη του στην ισπανική τηλεόραση ο Αλμπέρτο Κασίγιας ζήτησε μάλιστα και τη διαγραφή του από το κόμμα. «Θέλω και απαιτώ το Λαϊκό Κόμμα να με διαγράψει από τις λίστες του» είπε ο εστιάτορας που έχει γίνει ένας από τους εφιάλτες της ισπανικής κυβέρνησης: από ψηφοφόρος και μέλος του κόμματος μέσα σε ένα βράδυ έγινε συμπαραστάτης των διαδηλωτών και απέρριψε κατηγορηματικά τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προωθεί ο Ραχόι.

Οι ίδιοι οι διαδηλωτές περνούν καθημερινά από το μαγαζί του για να του πουν «ευχαριστώ», να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν. Εκείνος χαμογελαστός τους απαντά ότι το μαγαζί του θα είναι πάντα ανοιχτό για εκείνους.



Ο εστιάτορας - εθνικός ήρωας της Ισπανίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v