Ευρ. Στυλιανίδης: Να πέσει απόλυτο φως

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Ευρ. Στυλιανίδης: Να πέσει απόλυτο φως
Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις της Realnews για το σκάνδαλο Καρούζου, αλλά και για τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις πολιτικών που αναφέρονται στη λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας λέγοντας: «Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να πέσει απόλυτο φως και η δικαιοσύνη να λειτουργήσει απόλυτα και καθαρά στα ζητήματα αυτά. Ένα πράγμα μόνο πρέπει να προσέξουμε, να μην προσεγγίσουμε τα θέματα ισοπεδωτικά, δηλαδή όταν θα αποδώσουμε ευθύνες σε κάποιους να είμαστε βέβαιοι ότι πραγματικά έχουν αυτές τις ευθύνες».

Σε ερώτηση για το πόσο αισιόδοξος είναι για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Καταρχήν δεν έχουμε δικαίωμα όσοι τουλάχιστον είμαστε μπροστά σε αυτή τη διαπραγμάτευση να μην είμαστε μετρημένα αισιόδοξοι. Δίνουμε μια μάχη αδιάκοπα όλο το καλοκαίρι και για να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά της χώρας, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ελλείμματος, χωρίς όμως να κλονίσουμε την ελπίδα ανάκαμψης. Αυτό πιστεύω ότι θα φέρει καρπούς». Και πρόσθεσε: «Μπορώ να δω ένα αλλαγμένο προς το θετικότερο κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο το οποίο νομίζω ότι μεγάλωσε κυρίως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι».

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του realfm 97,8 ρύθμιση-ανάσα για τους υπερχρεωμένους δήμους.«Σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική, θετική εξέλιξη. Μετά από συνεργασία που προηγήθηκε με την ΚΕΔΕ και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα δώσαμε στη δημοσιότητα μια νομοθετική παρέμβαση, την οποία ξεκινούμε και η οποία ρυθμίζει χρέη περίπου 71 δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Αναστέλλεται η καταβολή της δόσης για ένα μήνα, για να μπορέσουν οι δήμοι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες αυτού του μήνα γιατί τους περικόψαμε περίπου το 35% της μηνιαίας επιχορήγησης, δίδεται παράταση αποπληρωμής για 8 χρόνια, μειώνεται το επιτόκιο δανεισμού κατά 0,5% και επίσης η περίοδος χάριτος επεκτείνεται στα δύο χρόνια».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ REALFM ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v