Από το ΥΠΕΘΟ στη ΓΑΔΑ οι εργαζόμενοι ναυπηγείων

Προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί.

  • Real.gr
Από το ΥΠΕΘΟ στη ΓΑΔΑ οι εργαζόμενοι ναυπηγείων
Ένταση επικρατεί έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και από άλλους εργασιακούς χώρους.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων κάνουν λόγο για δεκάδες προσαγωγές συναδέλφων τους, ενώ οι συγκεντρωμένοι πετούν προς την είσοδο του κτιρίου κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και βουλευτές

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ νωρίτερα δήλωσε: «Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, να συλλαμβάνουν τώρα εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκαιά τους».

Ο κ. Παναγόπουλος προσήλθε στη ΓΑΔΑ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτή την ώρα, είναι κλειστό το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που οδηγεί προς την Πατησίων, στο ύψος της ΓΑΔΑ, από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Εισέβαλαν στο ΥΠΕΘΑ

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σακαραμαγκά εισέβαλαν και παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Προηγήθηκαν συμπλοκές με διμοιρίες των ΜΑΤ, δεκάδες προσαγωγές και κάποιοι μικροτραυματισμοί.

Από νωρίς το πρωί η λεωφόρος Μεσογείων ήταν κλειστή από εργαζομένους στα Ναυπηγεία, οι οποίοι σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά και εισήλθαν στο χώρο του Πενταγώνου.

Λίγα λεπτά μετά διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της στο χώρο και αργότερα οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μ. Κωσταράκος, κατέβηκε στην είσοδο του Πενταγώνου και απευθύνθηκε στους εργαζομένους με τηλεβόα, επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται τόσο για το γεγονός ότι έχουν 6 μήνες να πληρωθούν, όσο και ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα τη βδομάδα που έχει επιβάλει η εργοδοσία.

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα ναυπηγικής βιομηχανίας σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους εργαζομένους: «να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις της συντονιστικής επιτροπής να προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς» και σε συντονισμό και κοινή δράση «να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε εφαλτήριο αγώνα».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v