Ρόμνεϊ: «Εντελώς λάθος» οι δηλώσεις του για το 47% των Αμερικανών

Ο Ρόμνεϊ παραδέχεται πως οι δηλώσεις του για το 47% των Αμερικανών ήταν «εντελώς λάθος».

  • Real.gr
Ρόμνεϊ: «Εντελώς λάθος» οι δηλώσεις του για το 47% των Αμερικανών
Ο Μιτ Ρόμνεϊ παραδέχθηκε χθες Πέμπτη πως το σχόλιό του ότι 47% των Αμερικανών που δεν φορολογούνται έχουν νοοτροπία «θυμάτων», το οποίο καταγράφηκε εν αγνοία του σε βίντεο και προκάλεσε σάλο στην προεκλογική εκστρατεία, ήταν «εντελώς λάθος».

"Σε μια εκστρατεία με εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ομιλίες και συνεντεύξεις, εδώ κι εκεί θα πεις κάτι που δεν θα βγει σωστά», παραδέχθηκε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το Λευκό Οίκο μιλώντας στο συντηρητικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

"Στην προκειμένη περίπτωση, είπα κάτι εντελώς λάθος», είπε ο Ρόμνεϊ, υπαναχωρώντας στις δηλώσεις του που είχε ωστόσο προηγουμένως υπερασπιστεί επί της ουσίας.

Αρχικά είχε παραδεχθεί πως η διατύπωσή του δεν ήταν «κομψή», ωστόσο είχε επιμείνει στην άποψή του και είχε εξηγήσει πως μιλούσε για εκλογική αριθμητική.

Η δημοσίευση το Σετέμβριο από τον ιστότοπο Mother Jones ενός βίντεο που είχε τραβηχτεί μυστικά το Μάιο σε μια δεξίωση συγκέντρωσης κεφαλαίων είχε προκαλέσει σάλο στην προεκλογική εκστρατεία.

Στο βίντεο αυτό ο Ρόμνεϊ φαίνεται να διαβεβαιώνει πως «47% (των Αμερικανών) θα ψηφίσουν τον πρόεδρο ό,τι κι αν συμβεί. Υπάρχουν 47% των ανθρώπων οι οποίοι είναι μαζί του, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί μαζί τους (...) Είναι άνθρωποι που δεν πληρώνουν φόρους».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέπληξε τους υποστηρικτές του όταν δεν ανέφερε το βίντεο αυτό στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ρόμνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v