Πορείες και επεισόδια στο Παρίσι

Αυγά, αλεύρι και δακρυγόνα σε πορεία κατά της αυξανόμενης ανεργίας στη χώρα

  • Real.gr
Πορείες και επεισόδια στο Παρίσι
Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του εργατικού συνδικάτου CGT- ένα από τα δύο μεγαλύτερα της Γαλλίας- κατά των αυξανόμενων απωλειών θέσεων εργασίας σε μια χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 1999.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσει περίπου 1000 άτομα έξω από μια έκθεση αυτοκινήτων , ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν στους αστυνομικούς αυγά και αλεύρι .Η αστυνομία επενέβη αφού διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν εργάτες ενός εργοστασίου της PSA Peugeot Citroën που πρόκειται να κλείσει, επιχείρησαν να περάσουν από ένα κλοιό ασφαλείας γύρω από την έκθεση αυτοκινήτων στις παρυφές του Παρισιού, όπως μετέδωσε το Reuters.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ακόμα στην Λυών και στην Μασσαλία, σύμφωνα με την αστυνομία και εκτιμήσεις του Συνδικάτου, ενώ άλλες διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη πανεθνική διαμαρτυρία από το Μάιο, όταν ανέλαβε την προεδρία ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία βρίσκεται σήμερα πάνω από το 10 % και ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε 3 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά σε 13 χρόνια.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v