Εθνικάρα για το 3 στα 3 κόντρα στην... Γκ(ρ)ίνια

Τα αποτελέσματα, η εικόνα, το κλίμα αυτής της εθνικής ομάδας μοιάζουν βγαλμένα από ένα άλλο (καθόλου ελληνικό) περιβάλλον. Ως εκ τούτου απόψε στις 21.45 μπορούμε όλοι να την απολαύσουμε για ακόμα μία φορά.

  • Real.gr
Εθνικάρα για το 3 στα 3 κόντρα στην... Γκ(ρ)ίνια
Του Παναγιώτη Περπερίδη

Τα αποτελέσματα, η εικόνα, το κλίμα αυτής της εθνικής ομάδας μοιάζουν βγαλμένα από ένα άλλο (καθόλου ελληνικό) περιβάλλον. Ως εκ τούτου απόψε στις 21.45 μπορούμε όλοι να την απολαύσουμε για ακόμα μία φορά. Είτε βρεθούμε στο Καραϊσκάκη, είτε συντονιστούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες, είτε επιλέξουμε την ραδιοφωνική μετάδοση του Real Fm 97.8.

Προκριματικά Μουντιάλ, πράξη τρίτη. Ελλάδα-Βοσνία,οι επικεφαλής του ομίλου με 6 βαθμούς. Αγώνας κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της επιχείρησης πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αν υποθέσουμε ότι οι δυο μας θα χτυπηθούμε μέχρι τελικής πτώσης για την πρωτιά.
Εάν κάνουμε το 3/3, θα είμαστε τα αφεντικά του ομίλου. Προσοχή, δεν θα έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά αφεντικά θα είμαστε στα σίγουρα.
Χαρακτηριστικά αγώνα: Οι Βόσνιοι είναι ομάδα που επιτίθεται και θέλει να κρατά τα γκέμια στον αγωνιστικό χώρο. Είναι γρήγοροι, είναι γκολτζήδες, αλλά είναι και ολίγον... υπερφίαλοι. Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι κάνει ακριβώς το ίδιο με την προσθήκη όμως του εξαιρετικού συστήματος στην άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Καμιά από τις δυο ομάδες δεν είναι η Βραζιλία, αλλά και οι δύο θα επιδιώξουν (στην πράξη) το ίδιο αποτέλεσμα, τη νίκη. Όχι να την κλέψουν, αλλά να την κατακτήσουν. Αυτό τουλάχιστον μου λένε ο Παναγιωτόπουλος (που έχει κατασκοπεύσει τα πάντα αυτή την εβδομάδα για το www.pamesports.gr) και ο Παπαδημητρίου. Κάτι θα ξέρουν.

Πλεονέκτημά μας: Οι πολλές λύσεις σε όλες τις γραμμές κι οι παίκτες με πολλές (πλέον) παραστάσεις από μεγάλους διεθνείς αγώνες. Η έδρα, το πάθος, η αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα και το εμπεδωμένο δόγμα Σάντος.

Πλεονέκτημα τους: Ο Ντζεκό, ο Ιμπίσεβιτς και ο Μισίμοβιτς. Επιθετική αγία τριάδα, (ή πιο σωστά γραμμή κρούσης με τον Μισίμοβιτς να παίζει πίσω τους) δυνατή και εξαιρετικά επικίνδυνη. 12 γκολ έχει βάλει η Βοσνία ως τώρα στα προκριματικά, 11 εξ αυτών τα έχουν πετύχει οι καλοί αυτοί άνθρωποι (κατά σειρά αναφοράς: 4, 4 και 3) που θα μας απασχολήσουν πολύ απόψε! Το ζητούμενο είναι να τους αναχαιτίσουν οι δικοί μας ή (ακόμα καλύτερα) η μπάλα να μην φτάνει ποτέ μέχρι εκεί.

Πρόβλημά μας: Οι αναπάντεχες απουσίες. Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Χολέβας εγκατέλειψαν τραυματισμένοι. Όπως σωστά είπε ο Σάντος όμως, δεν θα κάτσουμε να κλάψουμε για τους απόντες. Έχουμε να σκεφτούμε το πλάνο με τους παρόντες. Άλλα πρόσωπα, ίδια (πλήρως εμπεδωμένη) φιλοσοφία. Έλεγχος του αγώνα, νίκη μέσω επίθεσης με έμφαση (όχι εμμονή) στην άμυνα.

Άνευ σχολίου η επίθεση του Παναθηναϊκού στο προπονητικό και ιατρικό επιτελείο της εθνικής για τους τραυματισμούς. Απάντησε ωραιότατα ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου. Μια απορία μου γεννήθηκε μόνο: Γιατί πρέπει να δηλητηριάσουμε και το πιο υγιές κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Αδυναμίες τους: Ενδεχομένως το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους απέναντι σε ασθενέστατους αντιπάλους να έχει δημιουργήσει ψεύτικη εικόνα που (μακάρι να) τους έχει φουσκώσει τα μυαλά. Στις πλευρές μπάζουν, στο κέντρο μπορούμε να τους πάρουμε. Λέμε τώρα θεωρίες, αλλά... Προσθέστε και την απουσία του Πιάνιτς, που πονάει στη μέση κι έτσι (λογικά) θα πονέσει το μέσον της άμυνάς τους!

Πιθανή ενδεκάδα μας (4-4-2): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μαλέζας, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μανιάτης (ή Νίνης), Κατσουράνης, Τζιώλης, Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (ή Μήτρογλου). Για περισσότερη ανάλυση διαβάστε Παναγιωτόπουλο στο pamesports.gr!

Πιθανή ενδεκάδα τους (μάλλον 4-3-1-2): Με βάση και τα ρεπορτάζ των Βόσνιων δημοσιογράφων, η πιθανή ενδεκάδα για τους αντιπάλους της εθνικής είναι η εξής: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς (ή Βράνιες), Μούιτζα, Σαλίχοβιτς, Ζαχίροβιτς, Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Μεντούνγιανιν, Ιμπίσεβιτς, Ντζέκο
Απόψε (με τη Βοσνία) και την Τρίτη (με τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα) η Εθνική μας ομάδα, αυτή που έχει εμπεδώσει το δόγμα Σάντος και μας αρέσει πολύ, θέλει να βάλει τις βάσεις για να μάθει σάμπα ως το 2014. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει. Καραϊσκάκη και Μπρατισλάβα δείχνουν το δρόμο. Όσα γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τους αγώνες θα τα μαθαίνετε live, λεπτό προς λεπτό διαδικτυακά από το pamesports.gr και ραδιοφωνικά από τον Real Fm 97.8. Θα φροντίσουν για όλα ο Παύλος Παπαδημητρίου και ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος. Συντονιστείτε και απολαύστε το ελληνικό ποδόσφαιρο,ακριβώς όπως θέλουμε να το καμαρώνουμε...



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v