Συμφιλιώθηκαν ο Μόρσι και ο γενικός εισαγγελέας

Θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός εισαγγελέας στην Αίγυπτο μετά την συμφωνία με την προεδρία.

  • Real.gr
Συμφιλιώθηκαν ο Μόρσι και ο γενικός εισαγγελέας
Θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός εισαγγελέας στην Αίγυπτο μετά την συμφωνία με την προεδρία, όπως ανακοινώθηκε συγχρόνως και από τις δύο πλευρές το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η προεδρία από την πλευρά της διευκρίνισε ότι «διαλύθηκε μια παρεξήγηση», που ως αφετηρία της είχε την αρχική απόφαση του προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, να τοποθετήσει τον γενικό εισαγγελέα Αμπντέλ Μεγίντ Μαχμούντ «νέο πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Βατικανό». Ευθύς εξαρχής, δηλαδή την Πέμπτη, ο γενικός εισαγγελέας κατέστησε σαφές ότι «δεν παραιτείται, αφού η εκτελεστική εξουσία δεν είναι αρμόδια να παύει την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Διαμαρτυρήθηκε ταυτοχρόνως έντονα, «επειδή η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τού διεμήνυσε ότι, αν δεν συμμορφωθεί με το προεδρικό διάταγμα, περί παύσης από τα καθήκοντά του, θα υποστεί ταλαιπωρίες».

Διαρρέει ότι «ο πρόεδρος Μόρσι έχει ενοχληθεί», την ώρα που κορυφαίοι αξιωματούχοι της μακράς προεδρίας Μουμπάρακ απαλλάσσονται, τελευταία, με δικαστικές αποφάσεις από κάθε ποινική ευθύνη, για την αιματηρή καταστολή της λαϊκής εξέγερσης, με κεντρικό αίτημα «να φύγει από την προεδρία ο Χόσνι Μουμπάρακ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v