«Σχιζοφρενικό κρεσέντο» το πακέτο μέτρων κατά Τσίπρα

Επίθεση κατά κυβέρνησης τρόικας εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα, πρώτο σταθμό της περιοδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

  • Real.gr
«Σχιζοφρενικό κρεσέντο» το πακέτο μέτρων κατά Τσίπρα

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και της τρόικας εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του με στόχο την μη ψήφιση των μέτρων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό από την πλευρά της τρόικας».

Αναφερόμενος στις εκλογές, επανέλαβε ότι «θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε», σημειώνοντας πάντως, ότι «θα γίνουν στην ώρα τους», ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα προγράμματος-σοκ που δεν έχει θεραπεία... Ήδη, πάντως, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει ότι ο χρόνος τελειώνει σε σχέση με το «περιθώριο» που έδωσε στη Βουλή για τη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση με πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη σύντομα, με το «σύντομα» να ερμηνεύεται από κύκλους της Κουμουνδούρου ως μεθαύριο, Πέμπτη.

Στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς την κοινωνία που υποφέρει, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε χθες την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και κατάργησής του στη Βουλή - πράγμα που δεσμεύεται να κάνει ως πρωθυπουργός - ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για επαναδιαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο της δανειακής σύμβασης. Ζήτησε μάλιστα, πανευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Σημείωσε άλλωστε, πως «μας έχουν μετατρέψει σε αποικία χρέους» και τόνισε την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει τη Δημοκρατία και ο λαός την κυριαρχία του.

Σφοδρή κριτική πάντως επιφύλαξε και στους δύο έτερους κυβερνητικούς εταίρους, μετά τον πρωθυπουργό για τον οποίο υποστήριξε ότι κρύβεται από τη Βουλή. Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι «είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του», ενώ τον πρώην «σύντροφό» του Φώτη Κουβέλη κατηγόρησε για συμπεριφορά «οικοπεδούχου στην απέναντι όχθη», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την «αριστερή» υπογραφή στην επίθεση που γίνεται σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να αντλήσουν παραδείγματα από την Ιστορία, θέτοντας στο περιθώριο τους «τζάμπα μάγκες» της Χρυσής Αυγής, που «οργανώνουν τάγματα εφόδου σε βάρος ανυπεράσπιστων».

Και αυτός ήταν ο πρώτος μόνο σταθμός της περιοδείας του, με το πρόγραμμά του το επόμενο διάστημα να εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και τους τόνους να αναμένεται να ανεβαίνουν σταδιακά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v