Παρουσία κοινού το αποψινό ντιμπέιτ

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Περίπου 80 αναποφάσιστοι ψηφοφόροι θα κάνουν απόψε ακόμα πιο "δύσκολη" την τηλεοπτική αναμέτρηση Ομπάμα- Ρόμνει

  • Real.gr
Παρουσία κοινού το αποψινό ντιμπέιτ
Ελαφρώς χαμένος στις δημοσκοπήσεις αλλά οπωσδήποτε καλύτερα προετοιμασμένος, ο Μπαράκ Ομπάμα προσέρχεται στο αποψινό δεύτερο ντιμπέιτ για να αντιμετωπίσει τον ρεπουμπλικανό αντίπαλο του, Μιτ Ρόμνει.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τον Ρόμνει να έχει κλείσει τη ψαλίδα και να έχει μειώσει στο ελάχιστο την διαφορά του με τον Μπαράκ Ομπάμα, όπωε δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Κεντρικό θέμα της αποψινής τηλεοπτικής αναμέτρησης θα είναι κυρίως η εξωτερική πολιτική - με θέματα όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ που «καίνε» τους Αμερικανούς αλλά και εσωτερικά κοινωνικά ζήτημα.

Αυτή τη φορά οι δύο υποψήφιοι θα «ανακριθούν» από το κοινό, το οποίο θα θέτει ζωντανά τα ερωτήματα του. Σε αντίθεση με την πρώτη προεδρική αναμέτρηση στο Ντένβερ, η συζήτηση αυτή θα είναι διαδραστική, με περίπου 80 αναποφάσιστους ψηφοφόρος να λαμβάνουν ενεργά μέρος, ορισμένοι από τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στους δύο υποψηφίους.



Αυτό μπορεί να είναι μία μεγάλη παγίδα γιατί μεγάλο ρόλο στην εικόνα που θα βγεί προς τα έξω θα παίξει το κατά πόσον ο Ομπάμα και ο Ρόμνει θα «δεθούν» με το κοινό.

«Η πρόκληση είναι ότι οι δύο υποψήφιοι πρέπει να συνδεθούν (να γίνουν οικείοι και αγαπητοί) όχι μόνο με τους ανθρώπους που τους παρακολουθούν από την τηλεόραση, αλλά -ακόμα πιο δύσκολα- με αυτούς που βρίσκονται στη σκηνή μαζί τους", είπε χαρακτηριστικά η συντονίστρια της συζήτησης, και αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ του CNN, Κάντυ Κρόουλ.



Μετά την κακή του απόδοση στο πρώτο ντιμπέιτ στις 3 Οκτωβρίου - που του κόστισε χάσιμο μονάδων στις δημοσκοπήσεις- ο πρόεδρος Ομπάμα κάνει για την αποψινή τηλεμαχία εντατικές πρόβες, κλεισμένος από το Σάββατο μαζί με τους συμβούλους του σε θέρετρο στη Βιρτζίνια.


Το ντιμπέιτ θα γίνει στο πανεπιστήμιο Χόφστρα στο Λονγκ Άιλαντ , έξω από την Νέα Υόρκη, στις 21:00 ώρα Ηνωμένων Πολιτειών (01:00 GMT), ενώ, η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική μονομαχία Ομπάμα-Ρόμνει έχει προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v