Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών

Δεκάδες συλλήψεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος

  • Real.gr
Ευρωπαϊκή επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών
Περίπου 40 πρόσωπα που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στα ανατολικά της Γαλλίας, όπως και στη Γερμανία, στο πλαίσιο μίας εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο ένα αλβανικό δίκτυο.

Τριάντα εννέα άτομα συνελήφθησαν στη Γαλλία και άλλα τρία σε γερμανικό έδαφος, ενώ ακόμη περισσότεροι ενδέχεται να συλληφθούν στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, ανακοίνωσε ο ανακριτής της πόλης Νανσί, Ρεμί Κουρτέν.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 από τη γαλλική μεθοριακή αστυνομία με την υποψία, αρχικά, ότι επρόκειτο για παράνομη μεταφορά μεταναστών από οργανωμένη συμμορία. Στις αρχές του 2012 είχε συσταθεί μία κοινή ομάδα δράσης από την Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.

«Οι ερευνητές σύντομα αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για πολύ σημαντική διακίνηση ηρωίνης μεταξύ Αλβανικών και Κοσοβάρικων κύκλων, οι οποίοι ήσαν εγκατεστημένοι στην περιοχή του Σαν Λουί, στη Μιλούζ, αλλά και στην Ελβετία και τη Γερμανία, διακινώντας πολλές εκατοντάδες κιλά ηρωίνης», δηλώνει ο ανακριτής.

Στην Ισπανία, η αστυνομία συνέλαβε 60 άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης 300 αστυνομικών σε όλη τη χώρα κατά της κινεζικής μαφίας, με κύριο άξονα την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, είχαν ως στόχο το ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα εγκληματικά δίκτυα κινεζικής προέλευσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, επισημαίνοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v