Χάος και σήμερα στη Συρία

Έτοιμη να εξετάσει την πρόταση εκεχειρίας του Μπραχίμι δηλώνει η Δαμασκός- συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε όλη τη χώρα

  • Real.gr
Χάος και σήμερα στη Συρία
Ενώ ο κυβερνητικός στρατός βομβάρδισε και σήμερα ανελέητα πόλεις και αμάχους, η συριακή κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη να μελετήσει την πρόταση εκεχειρίας του διεθνούς μεσολαβητή του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Λάκνταρ Μπραχίμι, που προβλέπει κατάπαυση του πυρός από την επόμενη εβδομάδα, με αφορμή τη διάρκεια της ισλαμικής γιορτής Έιντ αλ Άντχα, που ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου.

"Η πλευρά της Συρίας είναι έτοιμη να εξετάσει αυτή τη λύση", είπε ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, Τζιχάντ Μακντίσι, ο οποίος υπογράμμισε ότι για να τερματιστεί η βία θα πρέπει επίσης να εμπλακούν στη διαδικασία οι αντάρτες και όσοι τους στηρίζουν στο εξωτερικό. "

Στο πεδίο των μαχών, ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει εδώ και 48 ώρες αντεπίθεση για να ανακαταλάβει θέσεις-κλειδιά, κυρίως την πόλη Μάαρετ αλ Νουμά, στα μέσα της Δαμασκού με το Χαλέπι.

Από τις αεροπορικές επιδρομές που σημειώνονται από το πρωί γύρω από την πόλη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Συρίας, έχουν σκοτωθεί σήμερα 78 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου, από τους 78 νεκρούς οι 37 ήταν πολίτες-ανάμεσα τους και μικρά παιδιά- 24 στρατιώτες και 17 αντάρτες.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v