Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαχρέιν: Ταραχές με νεκρό αστυνομικό

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας κατά τις ταραχές που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές.

  • Real.gr
Μπαχρέιν: Ταραχές με νεκρό αστυνομικό
Ένας αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σε έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας κατά τις ταραχές που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας σε σιιτικό χωριό κοντά στη Μανάμα, κατέληξε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. «Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας» στο σιιτικό χωριό Ακρ και ένας εξ αυτών υπέκυψε», διευκρίνισε το υπουργείο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΝΑ μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε σε «τρομοκρατική βομβιστική επίθεση».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών που είχαν βγει στους δρόμους αρκετών σιιτικών χωριών γύρω από τη Μανάμα, ύστερα από έκκληση του κινήματος της 14ης Φεβρουαρίου, μιας νεολαιίστικης οργάνωσης που ζητεί την «πτώση του καθεστώτος», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν χρήση δακρυγόνων, βομβών που προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο και άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν τη διαδήλωση προκαλώντας τον τραυματισμό διαδηλωτών, πρόσθεσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το Μπαχρέιν συγκλονίζεται τον τελευταίο χρόνο από ένα κίνημα αμφισβήτησης της σιιτικής αντιπολίτευσης, η οποία ζητεί συνταγματική μοναρχία σε αυτό το μικρό βασίλειο του Κόλπου όπου οι σιίτες αποτελούν την πλειοψηφία και το οποίο κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης. Το υπουργείο Εσωτερικών στη Μανάμα κάνει λόγο για 700 τραυματίες, μεταξύ τους αξιωματικοί της αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v