Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταση τη νύχτα στη Βηρυτό – Πέντε τραυματίες

Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πυρά στην νότια Βηρυτό σήμερα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

  • Real.gr
Ένταση τη νύχτα στη Βηρυτό – Πέντε τραυματίες
Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πυρά στην νότια Βηρυτό σήμερα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές, έπειτα από την ένταση που επικράτησε την νύκτα μετά την κηδεία του στρατηγού αλ-Χάσαν, επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της αστυνομίας κατά τη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε τη νύκτα στα σύνορα ανάμεσα στη σουνιτική συνοικία Τάρικ αλ-Τζαντίντα και τις νότιες σιιτικές συνοικίες της λιβανικής πρωτεύουσας.

Κάτοικοι έκαναν λόγο για σφοδρή ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της νύκτας μεταξύ ομάδων οπλισμένων με αυτόματα όπλα και αυτοπροωθούμενες βομβίδες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο λιβανικός στρατός έχει διακόψει την κυκλοφορία σε πολλές οδικές αρτηρίες στην περιοχή.

Ένοπλοι κουκουλοφόροι, που δηλώνουν υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι, έχουν πάρει θέσεις στις σουνιτικές συνοικίες της Βηρυτού, όπου έχουν αποκλείσει δρόμους με οδοφράγματα, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην λεωφόρο Κάρκας, στην πλατεία Κόλα και στην παραλιακή λεωφόρο Μάχρα, κοντά στη συνοικία Τάρικ αλ-Ζντιντέ, προπύργιο του Ρεύματος για το Μέλλον του Σάαντ Χαρίρι, άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ εμποδίζουν τη διέλευση των αυτοκινήτων έχοντας στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα.

«Τίποτε δεν θα είναι πια όπως πριν. Θα συναντηθούμε με τον Αχμάντ Χαρίρι για να τού πούμε ότι δεν θα δεχθούμε την περιθωριοποίηση», δήλωσε ένας από τους ενόπλους.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αν και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, καθώς και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, είναι σουνίτες, η πλειοψηφία της σουνιτικής κοινότητας υποστηρίζει τον Σάαντ Χαρίρι και θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση ελέγχεται από το σιιτικό κόμμα Χεζμπολάχ, σύμμαχο της Δαμασκού και του Ιράν.

Χθες, ο Σάαντ Χαρίρι απηύθυνε έκκληση «προς όλους τους οπαδούς του να αποσυρθούν από τους δρόμους, διότι θέλουμε να ανατρέψουμε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο την κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v