Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα - Ρόμνεϊ, πράξη τρίτη

Σε εξέλιξη η τρίτη και τελευταία τηλεμαχία των δυο προεδρικών υποψήφιων

  • Real.gr
Ομπάμα - Ρόμνεϊ, πράξη τρίτη
Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, στη Φλόριντα για την τρίτη και τελευταία προεδρική δημόσια συζήτηση, με κύριο θέμα την εξωτερική πολιτική, λίγο πριν τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου 2012.

Όσον αφορά τον ισλαμικό εξτρεμισμό, ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι "Δεν μπορούμε να βγούμε από αυτό το χάος. Θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη και ισχυρή στρατηγική που θα βοηθήσει τον ισλαμικό κόσμο και άλλα μέρη να απορρίψουν τον βίαιο εξτρεμισμό. Η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να βοηθήσουμε τον μουσουλμανικό κόσμο να καταφέρει να απαρνηθεί τον εξτρεμισμό".

Από την πλευρά του ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί ο Ρόμνεϊ λέγοντας ότι "όσον αφορά την εξωτερική μας πολιτική, φαίνεται ότι θέλετε (το κόμμα του Ρόμνεϊ) να υιοθετήσετε την εξωτερική πολιτική της δεκαετίας του 1980, την κοινωνική πολιτική του 1950 και την οικονομική πολιτική του 1920. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, με σεβασμό στη Μέση Ανατολή, είναι υπάρχει μια ισχυρή και σταθερή ηγεσία, όχι μια λάθος και απερίσκεπτη ηγεσία και δυστυχώς αυτή τη θέση έχει υιοθετήσει η εκστρατεία (Ρόμνεϊ), κάτι που δεν αποτελεί μια πετυχημένη συνταγή για την αμερικανική δύναμη". Πρόσθεσε επίσης ότι όσα είχαν γραφτεί στις εφημερίδες σχετικά με τη συμφωνία συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, είναι αναληθή.

Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε ότι η Αμερική είναι αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει να δοθεί ένα τέρμα στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο αμερικανικός στρατός επειδή είναι "αβέβαιο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον". Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ, ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι "ξέρω πώς να δημιουργήσω 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας".

Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Αμερική παραμένει ένα σημαντικό έθνος. Αναφερόμενος στον αντίπαλό του, ο Ομπάμα ανέφερε ότι ο Ρόμνεϊ έχει υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας και οι πολιτικές που ακολουθεί είναι λανθασμένες και ριψοκίνδυνες.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v