Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε αεροπορική άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση ελληνικών και ισραηλινών πληρωμάτων των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών.

  • Real.gr
Ολοκληρώθηκε αεροπορική άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση ελληνικών και ισραηλινών πληρωμάτων των Πολεμικών Αεροποριών των δύο χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, εντός του FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ 2012.

Η βάση που φιλοξένησε τα ελληνικά και ισραηλινά αεροσκάφη ήταν η 110η Πτέρυγα Μάχης, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ασκήσεις συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς η 110η, η 111η και η 114η Πτέρυγες Μάχης και από ισραηλινής πλευράς τέσσερις μοίρες από τις αεροπορικές βάσεις Hatzerim και Ramon.

Την ισραηλινή αποστολή αποτελούσαν 10 διθέσια αεροσκάφη F-16 ISUFA και 152 άτομα προσωπικό.Η ελληνική πλευρά συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 και Mirage-2000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ασκήσεις εκτελέστηκαν μέρα και νύκτα και αφορούσαν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης (Air to Air), επιχειρήσεις εικονικής προσβολής στόχων στο έδαφος (Air to Ground) και μεικτές αεροπορικές επιχειρήσεις [Composite Air Operations (COMAO)].

Στην 110η Πτέρυγα Μάχης βρέθηκε και ο επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του Ισραήλ, ενώ, η συνεκπαίδευση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v