Επιδρομή συριακού καταδιωκτικού στη Δαμασκό

Ένα καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή στη Δαμασκό,

  • Real.gr
Επιδρομή συριακού καταδιωκτικού στη Δαμασκό
Ένα καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή στη Δαμασκό, την πρώτη στην πρωτεύουσα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία πριν από 19 μήνες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Για πρώτη φορά, η πρωτεύουσα έγινε στόχος ενός καταδιωκτικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου που έριξε σήμερα το απόγευμα τέσσερις βόμβες στην συνοικία Τζομπάρ στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού», σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο θόρυβος, που ήταν τρομερός, ακούστηκε σε όλη την πόλη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο στη Δαμασκό.Μέχρι τώρα, το καθεστώς χρησιμοποιούσε μόνο ελικόπτερα για να πλήττει με πολυβόλα τους αντάρτες στις συνοικίες της Δαμασκού.

Η συνοικία που χτυπήθηκε σήμερα βρίσκεται στην άκρη της Ζαμάλκα όπου σημειώνονται πολύ βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ανταρτών, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε χθες Δευτέρα τις πιο βίαιες επιδρομές από την έναρξη της δράσης της αυτό το καλοκαίρι, κυρίως στα προάστια της Δαμασκού, μεταξύ της Ερμπίν (βορειοανατολικά) και της Ζαμάλκα (δυτικά).

Επιπλέον, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Δούμα, μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πρωτεύουσας. "Είκοσι σπίτια καταστράφηκαν και υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες", σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v