«Στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν»

Ευθείες βολές εναντίον της συγκυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα σε ομιλία του στο Ηράκλειο. «Η χώρα δε μπορεί να γυρίσει 50 χρόνια πίσω. Φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει. Έρχεται η ώρα της ανατροπής» είπε.

  • Real.gr
«Στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν»
Ευθείες βολές εναντίον της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με 148 βουλευτές αποφάσισαν σήμερα να ξεπουλήσουν όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν έχει ξαναγίνει σε ευνομούμενη πολιτεία. Γελοιοποίησαν ακόμα και την έννοια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τους εκβιασμούς που οδήγησαν στην εκλογική νίκη της ΝΔ με βραχεία κεφαλή, που άλλα εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις και άλλα πράττει εδώ και τέσσερις μήνες. Μια κυβέρνηση που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές και τώρα ψηφίζει τα κρισιμότερα νομοσχέδια με 148 βουλευτές».

Και πρόσθεσε: «Και με τους δύο συγκυβερνήτες του πρωθυπουργού, να κρύβονται την κρίσιμη ώρα και να μη παρίστανται καν στη ψηφοφορία. Ο κ. Κουβέλης δεν πήγε στη Βουλή και δεν ψήφισε, ο κ. Βενιζέλος πήγε στη Βουλή, αλλά δεν ψήφισε. Η πάλαι ποτέ κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε ένα αναξιόπιστο και αφερέγγυο σκορποχώρι που προσπαθεί να κατεδαφίσει την Ελλάδα. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας ειδικού σκοπού που απαξιώνει τη Δημοκρατία».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μειοψηφούσα στο λαό και στη βουλή ομάδα ακραίων που έχει αναλάβει το ρόλο να κυβερνήσει τη χώρα: «Μας κυβερνά μια μειοψηφούσα στο λαό και στη Βουλή ομάδα ακραίων, που λειτουργεί με το άγχος της δεδηλωμένης και βρίσκεται σε πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση, σε κοινοβουλευτική αποσύνθεση. Σε λιγότερο από πέντε μήνες από τις εκλογές, καταρρέουν μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, παραβιάζοντας τη λαϊκή εντολή που απέσπασαν στις 17 Ιουνίου.

Και, τώρα, αντί για επαναδιαπραγμάτευση, αντί για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, βάζουν το αγκίστρι του Μνημονίου ακόμα πιο βαθειά. Η κυβέρνηση της προχωρημένης κοινοβουλευτικής αποσύνθεσης και της προχωρημένης ηθικής και πολιτικής σήψης δεν νομιμοποιείται να φέρει τα μέτρα των νέων περικοπών στη Βουλή. Και αν τολμήσουν να τα φέρουν, είναι στο χέρι του λαού μας να μην περάσουν. Είναι στο χέρι του λαού οι ετοιμόρροποι να καταρρεύσουν. Γιατί οι απειλές τους δεν περνάνε πια».

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι είναι πολύ κοντά η ώρα της ανατροπής: «Η χώρα δε μπορεί να γυρίσει 50 χρόνια πίσω. Φτάνει πια. Ως εδώ και μη παρέκει. Έρχεται η ώρα της ανατροπής. Της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής. Και της ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα είναι η ώρα να γίνει η Ελλάδα θρυαλλίδα της συντεταγμένης, αλληλέγγυας και δίκαιης εξόδου της Ευρωζώνης από την κρίση. Με την συγκρότηση μετώπου των χωρών του Νότου της Ευρωζώνης. Για τη στροφή στην Ευρώπη. Τώρα, που η Δημοκρατία κινδυνεύει από το καταστροφικό Μνημόνιο. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι στο μνημονιακό σχέδιο κατεδάφισης της Ελλάδας».

Και τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα για τον ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού. Για να σταματήσουμε, όλες και όλοι μαζί, την καταστροφή. Και να οργανώσουμε την ανατροπή. Για να ανοίξουμε το δρόμο σε μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σε μια κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας και λαϊκής χειραφέτησης που θα ξαναχτίσει την Ελλάδα. Σε μια κυβέρνηση του λαού, για την ακύρωση του Μνημονίου και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εμείς έχουμε σχέδιο σωτηρίας και ανασυγκρότησης του τόπου. Όχι σχέδιο διαχείρισης της καταστροφής.

Και Θα έρθουμε στην εξουσία για να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει η διαχείριση της μιζέριας και της καταστροφής. Αυτήν μπορεί να την κάνει καλύτερα το μνημονιακό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εμάς μας ενδιαφέρει η αναζωογόνηση της ελπίδας και της θετικής προοπτικής. Αυτό που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν εκείνοι, θα το κάνουμε εμείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v