«Δεν είμαι ανήσυχος. Θα περάσουν τα μέτρα»

Τη βεβαιότητα ότι θα περάσουν τα μέτρα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

  • Real.gr
«Δεν είμαι ανήσυχος. Θα περάσουν τα μέτρα»
Τη βεβαιότητα ότι θα περάσουν τα μέτρα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε, για μία ώρα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος. Θα περάσουν τα μέτρα", υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά.

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στο eurogroup.

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα.
 
Σε ερώτηση για την παράταση του προγράμματος κατά δύο χρόνια, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα κατατίθεται νέο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με προαπαιτούμενες ενέργειες, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που δεν εγκρίθηκαν την Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και η ένταξη των ταμείων μηχανικών, ιατρών και δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. 

Επί του θέματος, ο ίδιος δήλωσε στη Βούλή: "Αυτό που μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σήμερα είναι ότι η αριστερή πτέρυγα αυτής της Βουλής αντέδρασε τόσο έντονα στην προσθήκη που έκανα για τον ΕΟΠΥΥ. Δηλαδή, πραγματικά θέλετε μια Ελλάδα που στο κομμάτι της Υγείας χωρίζεται σε πατρικίους και πληβείους; Θέλετε από τη μια μεριά ευγενή ταμεία και από την άλλη πληβείους; Όχι, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ. Όσο είμαι υπουργός Οικονομικών όλα τα ταμεία Υγείας θα πάνε στον ΕΟΠΥΥ".

Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. 

Εν τω μεταξύ, η συζήτηση του προϋπολογισμού του κράτους και του μεσοπρόθεσμου στην ολομέλεια θα αρχίσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με ονομαστική ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v