Πάει πίσω ο ανασχηματισμός

Μετά την εκταμίευση της δόσης, ίσως και τη συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Στην αναβολή συνηγορεί και η ρευστότητα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο το Μαξίμου θέλει ενιαίο. Καθοριστικές οι Σύνοδοι Κορυφής 22-23 Νοεμβρίου και 13-14 Δεκεμβρίου.

  • Real.gr
Πάει πίσω ο ανασχηματισμός
Για μετά την εκταμίευση της δόσης, ίσως και τη συνολικότερη λύση που θα επιβληθεί από τους δανειστές στο ελληνικό πρόβλημα μετατίθεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, έχουν συμφωνήσει πως είναι αδύνατον να γίνει οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση στην κυβέρνηση, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσουν πλήρως τη στάση τους οι ευρωπαίοι εταίροι. Ο Ευ. Βενιζέλος, μάλιστα, που θα περίμενε κανείς ότι θα βιαζόταν να εισέλθει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις που εκδηλώνονται, μέσω κύκλων του διέρρευσε χθες πως αυτή τη στιγμή τον απασχολεί μόνο η κατάσταση της χώρας και τι θα φέρει ο Αντώνης Σαμαράς από τα ταξίδια του στο εξωτερικό, ενώ δεν είναι ώρα να ανοίξει συζήτηση για τον ανασχηματισμό. Και ο Φώτης Κουβέλης, όμως, αν και προσανατολίζεται στη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με κορυφαία στελέχη στο νέο υπουργικό σχήμα, ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσει αν οι εταίροι δεν σταθούν συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους έναντι της χώρας. Καθοριστική στην κατεύθυνση αυτή θα είναι η Σύνοδος Κορυφής 22 και 23 Νοεμβρίου, ενώ ίσως χρειαστεί και η Σύνοδος της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουμε… χριστουγεννιάτικο ανασχηματισμό!

Τις αλλαγές στην κυβέρνηση, βεβαίως, καθυστερεί και η ρευστότητα που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιδιώκει μεν να ενισχύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο (αφού τρέμει στην ιδέα διάσπασης ή κατάρρευσης του πρώτου τη τάξει κυβερνητικού εταίρου της ΝΔ) αλλά και να ανησυχεί για το ποιος θα προκύψει ως βασικός συνομιλητής από την Ιπποκράτους.

Ο ανασχηματισμός, πάντως, όταν πραγματοποιηθεί, θα είναι ένας… «ευρωπαϊκός ανασχηματισμός», για την αντικατάσταση κυρίως όσων υπουργών δεν προωθούν αποτελεσματικά τις διατάξεις εκείνες που σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούνται απαραίτητες από τους δανειστές για την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο