Συγχαρητήρια Παπούλια σε Ομπάμα

«Εκτιμάται απολύτως η υποστήριξη που εκφράστηκε από την κυβέρνησή σας και από εσάς προσωπικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα να υπερβεί την χρηματοπιστωτική κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του στον Αμερικανό πρόεδρο. 

  • Real.gr
Συγχαρητήρια Παπούλια σε Ομπάμα
«Εκτιμάται απολύτως η υποστήριξη που εκφράστηκε από την κυβέρνησή σας και από εσάς προσωπικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα να υπερβεί την χρηματοπιστωτική κρίση», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο συγχαρητήριο μήνυμά του αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βασικού στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των δύο πλευρών ενώ κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις, τις κοινές αξίες και στόχους των δύο λαών.

Συγχαίροντας ο κ. Παπούλιας τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του, τονίζει ότι σηματοδοτεί «την βιωσιμότητα του ονείρου και του οράματός σας στην αμερικανική πολιτική», ενώ ταυτόχρονα, υπογραμμίζει, «αγωνίζεσθε για έναν κόσμο όπου το Διεθνές Δίκαιο και ο πλουραλισμός θα γίνονται σεβαστά».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι είναι βέβαιος ότι κατά την διάρκεια της νέας θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, η μακρόχρονη συμμαχία και φιλία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί και θα εμβαθυνθεί ακόμη περισσότερο ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι «θα δοθεί η δυνατότητα να συναντηθούν οι δύο ηγέτες και να συζητήσουν τα κοινά συμφέροντα και τους κοινούς στόχους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v