Παναγούλης: Θα έχετε την τύχη του αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη

Φωτιές άναψαν τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της βουλής. Έντονα αντέδρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Τζαβάρας.

  • Real.gr
Παναγούλης: Θα έχετε την τύχη του αμερικανού πρέσβη στην Λιβύη
Έντονες αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απείλησε όσους υπέγραψαν το μνημόνιο με εκτελέσεις. «Θα σας πω μια προσωπική μου άποψη και όχι του κ. Τσίπρα.

Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.




«Χρησιμοποιείται το ελέυθερο βήμα της βουλής για απειλές και ύβρεις» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Κ. Τζαβάρας

Να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθη Παναγούλη, κάλεσε τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε.

Το ΠΑΣΟΚ μέσω twitter αναρωτήθηκε: "Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες απόψεις Παναγούλη περί λαϊκών εκτελέσεων μνημονιακών βουλευτών; Αν όχι, ας τον μαζέψει επιτέλους!"

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

«Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ» τα όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Παναγούλης, αναφέρει η Κουμουνδούρου σε απάντησή της στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

«Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης κατά τη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη των λεγομένων του διευκρινίζοντας και ο ίδιος από μεριάς του ότι εκφράζουν τον ίδιο και μόνον. Ούτε ως λεκτική υπερβολή δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, από την Κουμουνδούρου τονίζεται ότι: «Όσον αφορά τις υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ας τις υποβάλει προς τον αρχηγό του προτείνοντάς του τη διαγραφή του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα βόρειας Ελλάδας κ. Ψωμιάδη όταν αποκαλούσε την φασιστική Χρυσή Αυγή ως αδελφό κόμμα. Σε σχέση με τις επενδύσεις πρέπει να καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως άλλο είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το χάρισμα φιλέτων στους ημετέρους και άλλο μια εθνική αναπτυξιακή προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας».

Στην απάντησή του προς τον κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Εμείς το πατριωτικό μας καθήκον το γνωρίζουμε και το υπηρετούμε, αυτοί το έγκλημά τους εις βάρος του λαού το έχουν συνειδητοποιήσει;»

Νέα δήλωση Παναγούλη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, ο Στάθης Παναγούλης ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις και εξαπολύει επίθεση εναντίον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως “τον εμφύλιο πόλεμο κήρυξαν μονομερώς οι δυνάμεις του Μνημονίου, οι οποίες οδήγησαν περίπου 3.000 συνανθρώπους μας στην αυτοχειρία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v