«Αν χρειαστεί, θα συνεχίσω»

Ο Μάριο Μόντι δηλώνει «παρών».

  • Real.gr
«Αν χρειαστεί, θα συνεχίσω»
«Η νομοθετική περίοδος ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2013. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην προκύψει, από την ψήφο, μια πολιτική πλειοψηφία ικανή να κυβερνήσει» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Politique Internationale.

« Σε περίπτωση, όμως, προσθέτει ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, που δεν καταστεί δυνατή η δημιουργία μιας τέτοιας πλειοψηφίας, εγώ θα είμαι παρών. Αν χρειαστεί, θα συνεχίσω».

Ο Μάριο Μόντι, στην συνέντευξη αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα αλλά παραχωρήθηκε στα μέσα του Σεπτέμβρη, τονίζει ότι «στην χώρα του έχουν ριζώσει βαθιά κάποιες πρακτικές, όπως η φοροδιαφυγή και ο νεποτισμός, που δεν αρμόζουν σε ένα ανεπτυγμένο κράτος, μέλος του G7 , που είναι και η δεύτερη βιομηχανική δύναμη της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ολοκληρώνει υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει» και δηλώνει πως «νιώθει ήσυχος, από την στιγμή που μεγάλος αριθμός πολιτικών δεσμεύθηκε να ακολουθήσει την ίδια, ενάρετη, σημερινή πορεία».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v