Φ.Κουβέλης: Να δοθεί ολόκληρη η δόση

Μετά την ψήφιση θα πρέπει να ζητηθεί η άμεση αποδέσμευση των χρημάτων, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

  • Real.gr
Φ.Κουβέλης: Να δοθεί ολόκληρη η δόση
Την άμεση αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Κατανοούμε ότι υπάρχουν θέματα χειρισμών αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει σύνδεση της χρηματοδότησης με την απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά την ψήφιση θα πρέπει να ζητηθεί η άμεση αποδέσμευση των χρημάτων» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό διότι δεν περιλαμβάνει τα εργασιακά και επανέλαβε ότι η επιμονή του να μην υπερψηφίσει τις αλλαγές στην αγορά εργασίας ήταν ένα μήνυμα προς τους δανειστές και τους εταίρους της χώρας.

«Η αντιπαράθεση έγινε γύρω από το εάν η τρόικα, οι δανειστές μας και οι εταίροι μας αποδέχονται ότι σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορούν να υπάρξουν αλλαγές. Η επιμονή μας μέχρι το τέλος δεν ήταν εμμονή» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης και συνέχισε: «Είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε ως πολιτικό μήνυμα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από τη θέση ότι η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα δίνει ελπίδα στους πολίτες. Η στάση μας στα εργασιακά παραμένει η ίδια».

Επιπλέον χαρακτήρισε «βαρύ» το πακέτο των μέτρων και παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός έχει «εγγενή προβλήματα» για τα οποία πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις. «Με δεδομένους τους περιορισμούς η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2013 και θα εργαστεί για την υλοποίηση του με τις βελτιώσεις που θα γίνουν στην συνέχεια» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί προκειμένου να υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής και βελτίωση των όρων εξυπηρέτησης του χρέους, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v