ΔΕΘ: Επίθεση δέχθηκε η γερμανική αντιπροσωπεία

Στα χέρια ήρθαν δυνάμεις των ΜΑΤ και εργαζόμενοι δήμων από όλη τη Β. Ελλάδα έξω από συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ όπου διεξάγεται η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

ΔΕΘ: Επίθεση δέχθηκε η γερμανική αντιπροσωπεία
Διαδηλωτές-μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ αποδοκίμασαν σήμερα τον πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Wolfgang-Obermaier, εκσφενδονίζοντας εναντίον του μπουκάλια νερού και καφέδες, κατά την είσοδό του στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" όπου διεξάγεται η 3η συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου Περιφερειών-Δήμων-Πολιτών, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας Hans-Joakim Fuhtel, του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη κ.ά.

Προπηλάκισαν μάλιστα δύο μέλη της γερμανικής αποστολής, προτού απωθηθούν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αναφέρθηκαν από το βήμα της εκδήλωσης τόσο ο ίδιος ο πρόξενος όσο και οι κ. Fucthel και Στυλιανίδης.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, χαίρομαι που κάποιοι διαδηλωτές μου πήραν κάποια από τα χαρτιά μου και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα», είπε ο κ. Obermaier μιλώντας στη συνέλευση και υποστήριξε πως παρεξηγήθηκαν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Fuchtel. «Ίσως δημιουργήθηκε η παρεξήγηση πως η ελληνογερμανική συνέλευση θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην ελληνική αυτοδιοίκηση και από 3.0000 να γίνουν 1.000. Ελπίζω να λύσουμε αυτές τις παρεξηγήσεις», ανέφερε.

Για το δικαίωμα των ανθρώπων στις δημοκρατίες να διαδηλώνουν μίλησε ο Γερμανός υφυπουργός. «Υπάρχουν ανθρώπινες τραγικές ιστορίες. Χρειάζεται κατανόηση. Υπάρχουν σοβαρές περικοπές. Προσωπικά πιστεύω ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατίας είναι δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν, όπως κάνουν τώρα έξω από αυτές τις πύλες. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν, γιατί αυτό είναι το δικαίωμα κάθε πολίτη μιας δημοκρατίας», σημείωσε.

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. «Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης» τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.



Δηλώσεις Στυλιανίδη

Για πράξεις βίας που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά όρια και εκθέτουν τη χώρα έκανε λόγο ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα είπε: «Όλοι ευαισθητοποιούμαστε και αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Όλη η εθνική προσπάθεια γίνεται γι' αυτό, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες. Αυτοί που πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες θα πρέπει να ξέρουν ότι κάθε πράξη βίας που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά όρια εκθέτει τη χώρα και βάζει σε κίνδυνο μια προσπάθεια για την οποία όλοι ματώνουμε. Είναι η προσπάθεια που γίνεται για να βρει η Ελλάδα τον βηματισμό της στην Ευρώπη που οραματιστήκαμε».

Αυτήν την ώρα οι εργασίες της συνέλευσης διεξάγονται κανονικά με ομάδες διαδηλωτών να παραμένουν στους χώρους της ΔΕΘ υπό αστυνομική επιτήρηση.

H ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

"Ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, με απύθμενο θράσος, ισχυρίστηκε πως 3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας κάνουν τη δουλειά 1.000 εργαζομένων στη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτόν απάντησε στο σχέδιο διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων που έχει θέσει σε εφαρμογή η συγκυβέρνηση.

Η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει ωστόσο πως η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους. 'Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πώς θα μειωθεί ο αριθμός του, είπε ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για την πραγματοποίηση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κ. Φούχτελ συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας πως 'η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται τώρα να παίξει έναν άλλον ρόλο', ενώ αποκάλυψε τι θα ακολουθήσει της περικοπής των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 'Αφού πρώτα περικόπτονται μεθοδικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνέχεια συνιστάται από τη γερμανική διοίκηση να επιβληθούν τοπικοί φόροι και να σηκώσουν για ακόμη μία φορά το βάρος οι απλοί πολίτες', υποστήριξε ο εντεταλμένος της γερμανικής καγκελαρίας.

Κατόπιν των απαξιωτικών και προσβλητικών δηλώσεων του κ. Φούχτελ, σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι βάσει της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ εργάζονται ετησίως 2.017 ώρες αντί 1.408 των Γερμανών, η συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη καλείται να απαντήσει στο ερώτημα: ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της; Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που από την πρώτη στιγμή έχει καταδείξει τον ρόλο του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης να… υποδεχτούν τον κ. Φούχτελ και τους 'εγχώριους συνεργάτες' του στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο 'Ν. Γερμανός'-Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8:30 το πρωί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί».






ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v