Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα - «Απάντησε» στα πυρά η Χαμάς

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - VIDEO) Τρεις νεκροί Ισραηλινοί είναι ο απολογισμός από τα πυρά της Χαμάς νότια της Λωρίδας της Γάζας.

  • Real.gr
Κλιμακώνεται η βία στη Γάζα - «Απάντησε» στα πυρά η Χαμάς
Τρεις νεκροί Ισραηλινοί είναι ο απολογισμός από τα πυρά που εξαπέλυσαν μέλη της Χαμάς νότια της Λωρίδας της Γάζας σήμερα, σηματοδοτώντας την πρώτη απάντηση των παλαιστινίων μετά τον καταιγισμό βομβαρδισμών των ισραηλινών. Κατά τη διάρκεια της κηδείας του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, οι μαχητές της οργάνωσης πυροβόλησαν στον αέρα και πανηγύρισαν το γεγονός.

Είχε προηγηθεί νέα επίθεση από την πλευρά του Ισραήλ το πρωί, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Παλαιστίνιοι. Ο απολογισμός από τις ισραηλινές επιθέσείς είναι 15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα των εχθροπραξιών στη Γάζα και πηγές από το Ισραήλ αναφέρουν πως το τεταμένο αυτό κλίμα ενδέχεται να κρατήσει για πολλές ημέρες. Τα ισραηλινά μαχητικά εξακολουθούν να βομβαρδίζουν στόχους μέσα και έξω από το Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αναταραχή στη Γάζα ρίχνει «λάδι στη φωτιά» στην Μέση Ανατολή, η οποία ήδη μετράει τις πληγές της από τα δύο χρόνια εχθροπραξιών στη Συρία, ενώ ήδη οι σύμμαχοι των παλαιστινίων έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους, προεξέχοντος του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, οπ οποίος κατήγγειλε τις επιθέσεις του Ισραήλ χθες, στις οποίες έχασε τη ζωή του και ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Άχμεντ Τζααμπάρι.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο επικεφλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς



Μάλιστα, τα ισραηλινά μαχητικά πέταξαν σήμερα φυλλάδια στη Γάζα, προτρέποντας τους αμάχους να μείνουν μακριά από τη Χαμάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς την οργάνωση, χαρακτηρίζοντάς την «εμπόδιο» για την ειρήνη στην περιοχή.


«Τύμπανα πολέμου» στη Γάζα



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v