Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδράσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας

Να μην επιτρέψουν καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να...

  • Real.gr
Αντιδράσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας
Να μην επιτρέψουν καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις προσωπικού των Δήμων, προτείνει με ομόφωνο ψήφισμα του, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, σε όλους τους δήμους των Ιονίων.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι με το Μεσοπρόθεσμο και το νέο πακέτο μέτρων, η Αυτοδιοίκηση διαλύεται. «Οι νέες μειώσεις στους θεσμοθετημένους πόρους της Αυτοδιοίκησης αλλά και η οριζόντια μείωση του προσωπικού, στην οποία καλούνται να προχωρήσουν οι δήμοι, είναι μέτρα έξω από κάθε λογική. Μας υποχρεώνουν στην αναστολή λειτουργίας δράσεων με δυσμενέστατες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών».


Εξάλλου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αρταίων αποφάσισε τη συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου και του Γραφείου Προσωπικού, ώστε να αποφθεχθεί οποιαδήποτε αποστολή στοιχείων των συναδέλφων προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας που συνεδρίασε εκτάκτως αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος Πρέβεζας να μην αποστείλει καμία λίστα με στοιχεία υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών, ούτε και να νομιμοποιήσει απολύσεις εργαζομένων ή διαδικασίες διαθεσιμότητας, αν τυχόν επιχειρηθεί να επιβληθούν από το κράτος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας που συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα το μέτρο της διαθεσιμότητας, ομόφωνα διατύπωσε τη αντίθεση του στην αποστολή στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, μάλιστα, ανακοίνωσε στο σώμα, ότι στις 27 Νοεμβρίου δεν υπάρχουν διαθέσιμα για το 15ημερο των εργαζομένων και ότι θα συγκαλέσει Δ.Σ. ώστε να ληφθεί απόφαση για το αν θα διαθέσει τα χρήματα που προβλέπονται για την δασοπροστασία και το σχέδιο πόλης στην μισθοδοσία των υπαλλήλων. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στον Δήμο θα συνεχίσουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v