Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράκ: Σειρά εκρήξεων με 26 νεκρούς

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, έπειτα από μια σειρά εκρήξεων.

  • Real.gr
Ιράκ: Σειρά εκρήξεων με 26 νεκρούς
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σήμερα στο Ιράκ, έπειτα από μια σειρά εκρήξεων.

Μία από τις επιθέσεις συνέβη στη Βαγδάτη και είχε ως στόχο έναν στρατηγό του στρατού του Ιράκ, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο προχωρούσε στο δρόμο, συνοδεία πολλών οχημάτων στα οποία επέβαιναν μέλη του στρατού. Ο Κασίμ Νούρι, υπεύθυνος ασφάλειας στη Βαγδάτη, δεν χτυπήθηκε από την επίθεση, ωστόσο νεκρός είναι ένας φρουρός, μέλος της συνοδείας.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το AlJazeera, οι πιο θανατηφόρες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κιρκούκ, μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο στο βόρειο Ιράκ, όπου τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 τραυματίστηκαν. Επίσης, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε χωριό νότια της Βαγδάτης, καθώς η βία εξακολουθεί να μαστίζει την περιοχή. Αυτοκίνητο εξερράγη και στην περιοχή Μπατζί, νότια της Βαγδάτης, όμως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Τέλος, η Μοσούλη χτυπήθηκε από δύο βόμβες, μία σε αστυνομικό τμήμα και μία σε στρατιωτική βάση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε στρατιώτες και δύο απλοί πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v