«Μπορεί να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός»

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε...

  • Real.gr
«Μπορεί να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός»
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους και ότι μια εκεχειρία μπορεί να επιτευχθεί σύντομα στην σύγκρουση στη Γάζα.

"Υπάρχουν μερικές ενδείξεις για την πιθανότητα μιας κατάπαυσης του πυρός σύντομα", δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κάιρο.

Ο Μόρσι πρόσθεσε ωστόσο ότι "ακόμη δεν έχουμε στέρεες εγγυήσεις" γι'αυτό.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι 14 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 8 μέλη ενόπλων οργανώσεων, σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Σάββατο τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ και στο χωριό Μάσνταρ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια μέρα επλήγη το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

"Το αρχηγείο της κυβέρνησης αποτέλεσε στόχο τεσσάρων πληγμάτων και η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού", τόνισε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς. Το κτίριο υπέστη σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

H ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά το παλαιστινιακό αυτό έδαφος. Στην Ιερουσαλήμ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι "οι αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον 830 επιδρομές κατά τις Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης εναντίον των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, το απόγευμα της Τετάρτης. Τουλάχιστον 350 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα του Γάζας εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 200 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος".


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v