Γάζα: Βομβαρδίστηκε κτίριο που διαμένουν δημοσιογράφοι

(VIDEO) Δεκάδες στόχους βομβαρδίζουν και σήμερα οι Ισραηλινοί - Στους 90 ο αριθμός των νεκρών από τη μεριά των Παλαιστινίων.

  • Real.gr
Γάζα: Βομβαρδίστηκε κτίριο που διαμένουν δημοσιογράφοι
Σε μια ακόμη αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας πριν από λίγο, βομβαρδίστηκε κτίριο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι, ενώ σύμφωνα με τη ΝΕΤ, είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο δέχεται επίθεση. Είχε προηγηθεί μία χθες. Ήδη από χθες είχαν προκληθεί πολλές ζημιές στην ταράτσα του κτιρίου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι κεραίες με τις οποίες γίνονταν οι εκπομπές.



Δεκάδες στόχους βομβαρδίζουν και σήμερα οι Ισραηλινοί, αξιωματικοί ωστόσο αναφέρουν ότι αν και είναι η μεριά του Ισραήλ είναι έτοιμη να εντείνει την επίθεσή του προς τους Παλαιστινίους και να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση, προτιμά να υπάρξει μια διπλωματική λύση που θα σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις ρίψεις ρουκετών από τη μεριά της Γάζας.

Σύμφωνα με το Reuters, από τις ανταλλαγές πυρών που ξεκίνησαν την Τετάρτη, με τον θάνατο του επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς από ισραηλινά πυρά, ο αριθμός των νεκρών από τη μεριά των Παλαιστινίων έχει φτάσει τους 90, ενώ περισσότεροι από τους μισούς είναι απλοί πολίτες.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, οι προσπάθειες της Αιγύπτου να διαπραγματευθεί μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους της Γάζας συνεχίζονται και μπορεί να βρίσκεται κοντά μια συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, δήλωσε σήμερα ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός.

«Την ώρα που μιλάμε συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σύντομα σε κάτι που θα σταματήσει τη βία και θα την αντιμετωπίσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ σε συνέντευξή του στο Κάιρο. «Πιστεύω πως είμαστε κοντά, αλλά η φύση αυτού του είδους της διαπραγμάτευσης καθιστά πολύ δύσκολες τις προβλέψεις», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v