Αυξάνονται οι «φωνές» για εκεχειρία

Την άμεση παύση των εχθροπραξιών ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ - Οι επιθέσεις από αέρος από την πλευρά των Ισραηλινών συνεχίζονται για έβδομη ημέρα.

  • Real.gr
Αυξάνονται οι «φωνές» για εκεχειρία
Την άμεση παύση των εχθροπραξιών ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, την στιγμή που η Χίλαρι Κλίντον ταξιδεύει για την Ιερουσαλήμ προκειμένου να συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με το Reuters, το μήνυμα που «κομίζει» η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης δεν ωφελεί κανέναν.

Στο μεταξύ, οι επιθέσεις από αέρος από την πλευρά των Ισραηλινών συνεχίζονται για έβδομη ημέρα, ενώ για δεύτερη φορά από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ανταλλαγές πυρών, μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε προς την Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτή περιοχή και δεν προκάλεσε κάποιον θάνατο, ενώ οι μαχητές της Χαμάς από την πλευρά τους ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Η Αίγυπτος συνεχίζει την προσπάθεια προς την κατεύθυνση να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Χθες, οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν περισσότερες από 100 ρουκέτες στη Λωρίδα της Γάζας, στοχεύοντας σε σημεία - κλειδιά για τους Παλαιστίνιους, όπως κτίρια που προμηθεύουν όπλα αλλά και την Εθνική Ισλαμική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v