Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΞΕΕ: Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα μικρομεσαία ξενοδοχεία

"Είμαστε φθηνότεροι και από την Τουρκία και από την Αίγυπτο", δηλώνει μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

  • Real.gr
ΞΕΕ: Αγώνα επιβίωσης δίνουν τα μικρομεσαία ξενοδοχεία
Σε δύσβατο μονοπάτι εισέρχεται η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων απόρροια της επιβάρυνσης τους από τους αυξημένους φόρους αλλά και της αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανεισμού τους λόγω ύφεσης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης.

Προς επίρρωση τούτου, η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη μιλώντας στο ΑΜΠΕ υπογράμμισε ότι μονάδες κάτω των 150 κλινών λειτουργούν οριακά και ίσα που καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Όπως είπε η κ. Τετράδη, οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες διατηρούνται "εν ζωή" γιατί πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό "εκ των έσω".

Σε διαφορετική περίπτωση, το εργασιακό κόστος θα ανέβαινε στα ύψη και η επιβίωση τους θα ήταν αδύνατη, συμπλήρωσε η κ. Τετράδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και μέλος του ΞΕΕ Σπύρος Γαλιατσάτος υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι παρά τη διαφαινόμενη άνοδο του τουριστικού ρεύματος για το 2013 οι μικρές αλλά και οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες θα δώσουν για μια ακόμη χρονιά αγώνα επιβίωσης. Ο κ. Γαλιατσάτος κάνει λόγο για τιμές συμβολαίων που κλείνονται σε πολύ χαμηλές τιμές προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον "είμαστε φθηνότεροι και από την Τουρκία και από την Αίγυπτο". "Πιο χαμηλά δε γίνεται", σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο.

Τα ξενοδοχεία που η βιωσιμότητα τους τίθεται εν αμφιβόλω ανέρχονται περίπου σε 6.000, τη στιγμή που το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας αριθμεί περίπου 9.500 ξενοδοχειακές μονάδες όλων των κατηγοριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v