Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινήσεις για το φυσικό αέριο ζητάει ο Χριστόφιας από την τρόικα

Πρέπει να γίνουν διευκρινίσεις από την τρόικα για το θέμα της εμπλοκής του φυσικού αερίου στη μελλοντική δανειακή σύμβαση, κρίνει ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας

  • Real.gr
Διευκρινήσεις για το φυσικό αέριο ζητάει ο Χριστόφιας από την τρόικα
«Εποικοδομητική ασάφεια» προκύπτει από τις απαιτήσεις της τρόικας για τους τρόπους εμπλοκής του θέματος του φυσικού αερίου στη μελλοντική δανειακή σύμβαση, που θα υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ανέφερε ότι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας διατηρεί την άποψη ότι πρόκειται για θέμα που επιβάλλεται να διασαφηνιστεί περαιτέρω, ώστε η Κύπρος να μη βρεθεί προ εκπλήξεων στο μέλλον.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κυπριανού, φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», είπε ότι η φάση στην οποία έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, είναι πάρα πολύ κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι φαίνεται να υπήρξε πρόοδος στα θέματα του συνταξιοδοτικού ταμείου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι θα αποτελεί θετική εξέλιξη, αν η κυβέρνηση κατορθώσει να επιτύχει μια συμφωνία με την τρόικα, το περιεχόμενο της οποίας θα διασφαλίζει ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ο κ. Καρογιάν εκφράζει την ετοιμότητα του κόμματός του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση συνθηκών για συλλογική αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v