Αργεί η ανάκαμψη στη Ρουμανία

Δεν «βλέπει» ανάκαμψη της οικονομίας έως το 2016 ο σύμβουλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

  • Real.gr
Αργεί η ανάκαμψη στη Ρουμανία
Το έλλειμμα στην προοπτική ανάπτυξης της ρουμανικής οικονομίας θα διαρκέσει έως το 2016, εκτιμά ο Λούτσιαν Κροϊτόρου, σύμβουλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας.

Σε ανάλυσή του για τα μακροοικονομικά δεδομένα της ρουμανικής οικονομίας, ο κ. Κροϊτόρου αναφέρει: «Είμαστε 5% κάτω της προοπτικής ανάπτυξης, στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Τώρα εκτιμούμε πως αυτό το 'χάσμα' δεν θα κλείσει νωρίτερα από το 2016. Το 2000, η Ρουμανία είχε προοπτική ανάπτυξης του ΑΕΠ γύρω στο 2%, στη συνέχεια ανήλθε στο 8% και σήμερα επέστρεψε στο 2%.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οικονομία θα μπορούσε να αναπτύσσεται σε αυτό το ρυθμό, στο 2%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτάσει τις δυνατότητές της σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και το ποσοστό ανεργίας» σημείωσε ο κ. Κροϊτόρου, μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσαν στην περιοχή Σινάια (βόρεια του Βουκουρεστίου) η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα Ρουμανίας και η Ένωση Ρουμανικών Τραπεζών.

Ο κ. Κροϊτόρου είπε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει πειθαρχία σε ό,τι αφορά τη φορολογία. «Έχετε δει πόσα χρήματα υπάρχουν στην Ευρώπη και, εάν υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία, αυτά τα χρήματα- αργά ή γρήγορα -θα έρθουν κι εδώ» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v